2021 start met nieuwe Empty Concertgebouw Sessions

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Nieuwe Empty Concertgebouw Sessions
concertgebouw
14 januari 2021

2021 start met nieuwe Empty Concertgebouw Sessions

Vanwege de coronamaatregelen blijft het Concertgebouw nog gesloten, maar online kunt u genieten van optredens van topartiesten als  contrabassist Dominic Seldis en jazzster José James.
Ragazze Quartet Empty Concertgebouw Sessions

Na de eindejaarsspecials met onder andere Fuse en Michelle David & The Gospel Sessions gaat de wekelijkse serie Empty Concertgebouw Sessions door.

Januari start met twee klassiekers. Op 14 januari speelt het Ragazze Quartet de geliefde Winterreise van Franz Schubert samen met Martijn Cornet in een speciaal arrangement voor strijkkwartet en bariton. Op 21 januari voeren pianisten Jeroen en Sandra van Veen de Canto Ostinato van Simeon ten Holt uit. 

Op 28 januari volgt contrabassist Dominic Seldis. Samen met pianist Rembrandt Frerichs en percussionist Vinsent Planjer brengt de solo-bassist van het Concertgebouworkest een programma variërend van jazz tot klassiek.

In februari geven zangers José James & Taali een Valentijnsconcert. Daniel Rowland & Maja Bogdanovic spelen werk van Händel/Halverson en Noa Wildschut, Laetitia Gerards & Thomas Beijer treden op in de Week van de Jonge Musicus.

De Empty Concertgebouw Sessions kunt u elke donderdag om 18.00 uur volgen via de website, het YouTube-kanaalInstagram en de Facebook-pagina van Het Concertgebouw, en terugkijken hieronder.

Kijk en luister terug

video
Empty Concertgebouw Sessions Noa Wildschut, Laetitia Gerards & Thomas Beijer

Noa Wildschut, Laetitia Gerards & Thomas Beijer

Video
25 februari 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

Tijdens De week van de Jonge Musicus presenteerden violiste Noa Wildschut, sopraan Laetitia Gerards en pianist Thomas Beijer een spectaculair programma met Violons dans le soir van Saint-Saëns, Barbers Solitary Hotel uit Despite and Still en Yo soy María van Piazzolla.

  Empty Concertgebouw Sessions Daniel Rowland Maja Bogdanovic

  Daniel Rowland & Maja Bogdanovic

  Video
  18 februari 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

  Violist Daniel Rowland en celliste Maja Bogdanovic ontmoetten elkaar toen ze drie jaar geleden de Passacaglia in g van Händel/Halverson speelden. Nu spelen ze dit stuk weer, met hun drie maanden oude dochter meeluisterend in de coulissen.

   José James en Taali Empty Concertgebouw Sessions

   José James en Taali

   Video
   14 februari 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

   Internationale jazzster José James geeft met Grammy-genomineerde singer-songwriter Taali een valentijnsconcert. Samen vertolken ze heerlijke liefdesliedjes, zowel klassiekers als nummers van eigen hand.

    Thomas Beijer Empty Concertgebouw Sessions

    Thomas Beijer

    Video
    4 februari 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

    Een Empty Concertgebouw Sessie met pianist Thomas Beijer! In een lege Grote Zaal speelt hij bijzondere muziek van de Tsjechische componist Leoš Janáček.

     Dominic Seldis - Empty Concertgebouw Sessions 28 januari 2021

     Dominic Seldis

     Video
     28 januari 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

     Dominic Seldis, aanvoerder van de contrabassen bij het Concertgebouworkest, dirigent en presentator, neemt u mee op een vermakelijke muzikale reis. Met humoristische persoonlijke verhalen én prachtige muziek. Dominic Seldis wordt begeleid door Rembrandt Frerichs en Vinsent Planjer.

      Emtpy Concertgebouw Sessions Jeroen en Sandra van Veen

      Jeroen en Sandra van Veen

      Video
      21 januari 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

      Elke uitvoering van Canto Ostinato van Simeon ten Holt is anders. Ter plekke beslissen de musici met elkaar wanneer zij naar de volgende sectie gaan. Ze kiezen zelf de speelmanier, dynamiek en motieven of hun varianten, en hebben zo een ongekende vrijheid. 

      Vooraf gaat Ab Nieuwdorp, presentator van de podcast ‘Kalm met Klassiek’, in gesprek met het pianoduo Jeroen en Sandra van Veen.

       Ragazze Quartet

       Video
       14 januari 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

       Het Ragazze Quartet brengt met Martijn Cornet delen uit Schuberts beroemdste liederencyclus: Winterreise. Aan het woord is een typisch romantische 'Wanderer': een reiziger door de wereld én de ziel. Schuberts verteller doolt, contemplerend over liefde en leven, onder barre omstandigheden door de winterse natuur.

        Wilt u geen optreden missen? Kijk ook de volgende reeks Empty Concertgebouw Sessions met Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dubal op bandeon en piano, saxofonist Benjamin Herman, celliste Quirine Viersen en bariton Roderick Williams.

        Ons cultureel vermogen

        Van Lanschot Kempen is sinds 2018 de hoofdsponsor van Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. We ondersteunen Het Concertgebouw bij het toegankelijk maken van (klassieke) muziek en concerten. Lees meer over onze samenwerking.
        Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel