Jeangu Macrooy, Pynarello en meer toppers in exclusieve Empty Concertgebouw Sessions

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Jeangu Macrooy en meer toppers in exclusieve Empty Concertgebouw Sessions
concertgebouw
10 juni 2021

Jeangu Macrooy, Pynarello en meer toppers in exclusieve Empty Concertgebouw Sessions

In een speciale editie van de Empty Concertgebouw Sessions brengt singer-songwriter Jeangu Macrooy onder andere zijn oorspronkelijke Eurovisie Songfestival-inzending Grow ten gehore. En rebellencollectief Pynarello sluit de serie af met een spetterende Jupiter Symfonie. U kunt de sessies hier beluisteren.
Jeangu Macrooy Empty Concertgebouw Sessions

Jeangu Macrooy is een graag geziene gast in Het Concertgebouw, hij treedt er al op sinds 2017. Macrooy: ‘Het Concertgebouw is mijn favoriete plek voor akoestische sets. De sound is zo warm, uniek! Én natuurlijk ziet het er ook prachtig uit op video.’

Naast Jeangu Macrooy traden dit voorjaar op: het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, huisorganist van Het Concertgebouw Leo van Doeselaar, de zangeressen Nai Barghouti en Berget Lewis, Sven Hammond en het Pynarello Collectief.  

Digitale heropening

De Empty Concertgebouw Sessions van Het Concertgebouw zijn mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw. De eerste editie was enkele weken na de lockdown in voorjaar 2020. Het prachtige optreden van pianiste Anna Fedorova ontroerde veel cultuurliefhebbers en luidde de ‘digitale heropening’ van de culturele sector in. Daarna werd de serie het langstlopende initiatief met digitale concerten, met een grote schare vaste kijkers. Tot nu toe trokken de ruim 35 Empty Concertgebouw Sessions met meer dan 100 musici meer dan twee miljoen kijkers.

Kijk en luister terug

video
Pynarello Collectief Empty Concertgebouw Session 10 juni 2021

Pynarello Collectief

Video
10 juni 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

Na een jaar van gesloten deuren en digitale concerten gaf rebellencollectief Pynarello het laatste concert. Pynarello speelt de Jupiter Symfonie van Mozart.

  Sven Hammond in Empty Concertgebouw Sessions 3 juni 2021

  Sven Hammond

  Video
  3 juni 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

  Sven Hammond eert de Amerikaanse jazzlegende Thelonious Monk.

   Berget Lewis in Empty Concertgebouw Sessions

   Berget Lewis

   Video
   13 mei 2021 | Empty Concertgebouw Sessions
   'Lady of soul' Berget Lewis staat bekend om haar krachtige stemgeluid en positieve energie. Ze zingt 'Solid', 'Message In A Bottle', 'Aviator' en 'Better Days'.
    Nai Barghouti Empty Concertgebouw Session

    Nai Barghouti

    Video
    28 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions
    Een sierlijke fusion van jazz, Arabisch klassiek en muziek van levende legende Fairouz met Nai Barghouti, Tony Roe en Khalil Khoury.
     Empty Concertgebouw Sessions Leo van Doeselaar Maarschalkerweerdorgel

     Leo van Doeselaar

     Video
     21 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

     Leo van Doeselaar speelt op het grootste instrument van Het Concertgebouw, het imposante Maarschalkerweerdorgel. Van prachtig fijnzinnige klanken tot vol gas op het orgel! 

      Jeangu Macrooy Empty Concertgebouw Sessions

      Jeangu Macrooy

      Video
      15 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

      Een intieme, akoestische sessie van Jeangu Macrooy met Grow, Bad Skin, High On You en Gold, begeleid door pianist Patrick Rugebregt.

       Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet Empty Concertgebouw Sessions

       NAKK

       Video
       8 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

       Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet speelt werken van hun nog te verschijnen album Wunderhorns. Het kwartet maakte zelf bewerkingen van de geliefde muziek van Gustav Mahler.

        Wilt u genieten van nog meer concerten? Kijk dan ook de start van de serie met pianist Ruben Heinharpiste Lavinia Meijer en zangeres Trijntje Oosterhuis, gevolgd door strijkorkest Amsterdam Sinfonietta, zangeres Karsu en pianist Hannes Minnaar.

        Ons cultureel vermogen

        Van Lanschot Kempen is sinds 2018 de hoofdsponsor van Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. We ondersteunen Het Concertgebouw bij het toegankelijk maken van (klassieke) muziek en concerten. Lees meer over onze samenwerking.
        Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel