Jeangu Macrooy en meer toppers in exclusieve Empty Concertgebouw Sessions

 1. Inspiratie
 2. Ons cultureel en maatschappelijk vermogen
 3. Jeangu Macrooy en meer toppers in exclusieve Empty Concertgebouw Sessions
concertgebouw
13 april 2021

Jeangu Macrooy en meer toppers in exclusieve Empty Concertgebouw Sessions

In een speciale editie van de Empty Concertgebouw Sessions brengt singer-songwriter Jeangu Macrooy onder andere zijn oorspronkelijke Eurovisie Songfestival-inzending Grow ten gehore.
Jeangu Macrooy Empty Concertgebouw Sessions

Jeangu Macrooy is een graag geziene gast in Het Concertgebouw, hij treedt er al op sinds 2017. Op 15 april zingt hij de Eurovisie-inzending Grow, naast Bad Skin, High On You en Gold, begeleid door pianist Patrick Rugebregt. Macrooy: ‘Het Concertgebouw is mijn favoriete plek voor akoestische sets. De sound is zo warm, uniek! Én natuurlijk ziet het er ook prachtig uit op video.’

Programma april-mei

Empty Concertgebouw Sessions

De Empty Concertgebouw Sessions van Het Concertgebouw worden mogelijk gemaakt door Van Lanschot Kempen, hoofdsponsor van Het Concertgebouw. De eerste editie was enkele weken na de lockdown in voorjaar 2020. Het prachtige optreden van pianiste Anna Fedorova ontroerde veel cultuurliefhebbers en luidde de ‘digitale heropening’ van de culturele sector in. Inmiddels is de serie het langstlopende initiatief met digitale concerten, met een grote schare vaste kijkers. Tot nu toe trokken de 32 Empty Concertgebouw Sessions met 104 musici meer dan twee miljoen kijkers.

Elke week om 20.30 uur

De Empty Concertgebouw Sessions kunt u volgen via de website, het YouTube-kanaalInstagram en de Facebook-pagina van Het Concertgebouw, en hieronder terugkijken.

Kijk en luister terug

video
Nai Barghouti Empty Concertgebouw Session

Nai Barghouti

Video
28 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions
Een sierlijke fusion van jazz, Arabisch klassiek en muziek van levende legende Fairouz met Nai Barghouti, Tony Roe en Khalil Khoury.
  Empty Concertgebouw Sessions Leo van Doeselaar Maarschalkerweerdorgel

  Leo van Doeselaar

  Video
  21 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

  Leo van Doeselaar speelt op het grootste instrument van Het Concertgebouw, het imposante Maarschalkerweerdorgel. Van prachtig fijnzinnige klanken tot vol gas op het orgel! 

   Jeangu Macrooy Empty Concertgebouw Sessions

   Jeangu Macrooy

   Video
   15 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

   Een intieme, akoestische sessie van Jeangu Macrooy met Grow, Bad Skin, High On You en Gold, begeleid door pianist Patrick Rugebregt.

    Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet Empty Concertgebouw Sessions

    NAKK

    Video
    8 april 2021 | Empty Concertgebouw Sessions

    Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet speelt werken van hun nog te verschijnen album Wunderhorns. Het kwartet maakte zelf bewerkingen van de geliefde muziek van Gustav Mahler.

     Ons cultureel vermogen

     Van Lanschot Kempen is sinds 2018 de hoofdsponsor van Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. We ondersteunen Het Concertgebouw bij het toegankelijk maken van (klassieke) muziek en concerten. Lees meer over onze samenwerking.