Rentevisie Hypotheken

  1. Inspiratie
  2. Wonen en hypotheken
  3. Rentevisie hypotheken
man vrouw huis dak

Rentevisie Hypotheken

Visie
31 maart 2022
Onze kwartaalvisie op de ontwikkeling van de rente voor hypotheken. U kunt deze informatie gebruiken bij uw keuze voor een nieuwe rentevorm of rentelooptijd van uw hypotheeklening.

De huizenprijzen blijven in 2022 stijgen, maar naar verwachting wel iets minder hard dan in 2021. Vorig jaar steeg de gemiddelde huizenprijs met ruim 20% ten opzichte van een jaar eerder.

De afvlakking van de prijsstijging in 2022 heeft deels te maken met betaalbaarheid. De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning steeg in het vierde kwartaal van 2021 naar € 438.000. Dergelijke prijzen zijn voor een starter op de woningmarkt vaak niet meer betaalbaar. Maar ook steeds huizenbezitters die naar een nieuwe woning willen verhuizen lopen tegen hun financieringsgrens aan. Het woningaanbod is enorm gedaald, maar als ook de doorstroming van huizenbezitters naar een duurdere woning stopt, wordt het aanbod nog beperkter.

In deze rentevisie leest u wat wij verwachten van de hypotheekrente. De hypotheekrente is tenslotte een van de belangrijkste zaken om te bepalen wat u kwijt bent aan uw huis. 

Download

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel