Rentevisie Hypotheken

  1. Inspiratie
  2. Wonen en hypotheken
  3. Rentevisie hypotheken
man vrouw huis dak

Rentevisie Hypotheken

Visie
12 oktober 2021
Onze kwartaalvisie op de ontwikkeling van de rente voor hypotheken. U kunt deze informatie gebruiken bij uw keuze voor een nieuwe rentevorm of rentelooptijd van uw hypotheeklening.

De huizenmarkt blijkt ook in het derde kwartaal van dit jaar oververhit. De recordprijsstijging zorgt ervoor dat voor meer potentiële kopers de grens van de betaalbaarheid is bereikt.

Ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar is de prijsstijging van een bestaande woning ruim 19% hoger. In 2021 worden er naar verwachting dan ook minder woningen verkocht. De krapte op de woningmarkt blijkt ook uit het aantal te koop staande woningen. Dit is ongeveer de helft minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. De daling bij vrijstaande woningen is het hoogst. Dit zorgt nog steeds voor een grote concurrentie onder kopers en een verdere opwaartse prijsdruk.

In deze rentevisie leest u wat wij verwachten van de hypotheekrente. De hypotheekrente is tenslotte een van de belangrijkste zaken om te bepalen wat u kwijt bent aan uw huis. 

Download

Login page tracking pixel