Rentevisie Hypotheken

  1. Inspiratie
  2. Wonen en hypotheken
  3. Rentevisie hypotheken
man vrouw huis dak

Rentevisie Hypotheken

Visie
06 juli 2022
Onze kwartaalvisie op de ontwikkeling van de rente voor hypotheken. U kunt deze informatie gebruiken bij uw keuze voor een nieuwe rentevorm of rentelooptijd van uw hypotheeklening.

De vraag naar koopwoningen blijft onverminderd groot, terwijl er nog steeds maar een beperkt aanbod is. Mede hierdoor is de prijsstijging van koopwoningen dit jaar verder opgelopen. Bestaande koopwoningen waren het eerste kwartaal van 2022 gemiddeld maar liefst 20% duurder dan een jaar eerder. De krapte op de woningmarkt blijkt verder uit het feit dat er steeds minder koopwoningen van eigenaar wisselden in het eerste kwartaal.

Door de oorlog in Oekraïne is de onzekerheid toegenomen. De inflatie is hoog en ook de hypotheekrente loopt momenteel flink op, waardoor huishoudens een minder hoge hypotheeklening kunnen afsluiten. Hierdoor zullen de verkoopprijzen naar verwachting in de tweede helft van het jaar wat meer onder druk komen te staan. 

In deze rentevisie leest u wat wij verwachten van de hypotheekrente. De hypotheekrente is tenslotte een van de belangrijkste zaken om te bepalen wat u kwijt bent aan uw huis. 

Download

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel