Rentevisie Hypotheken

  1. Inspiratie
  2. Wonen en hypotheken
  3. Rentevisie hypotheken
man vrouw huis dak

Rentevisie Hypotheken

Visie
06 juli 2021
Onze kwartaalvisie op de ontwikkeling van de rente voor hypotheken. U kunt deze informatie gebruiken bij uw keuze voor een nieuwe rentevorm of rentelooptijd van uw hypotheeklening.

Aan het begin van het jaar dachten we nog dat dit jaar de stijging van de huizenprijzen af zou vlakken. Toch zijn de huizenprijzen opnieuw met recordsnelheid gestegen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde in juni dat de verkoopprijzen van bestaande woningen weer bijna 13% hoger lagen dan het jaar ervoor. Er staan steeds minder huizen te koop en dat drijft de prijzen op. Het is nog steeds wel de verwachting dat de prijsstijging zal afvlakken. Maar de aanhoudend lage hypotheekrente, de krapte op de woningmarkt en het (vooralsnog) uitblijven van de gevolgen van de pandemie, zorgen ervoor dat deze afvlakking beperkter is dan eerder verwacht werd.

In deze rentevisie leest u wat wij verwachten van de hypotheekrente. De hypotheekrente is tenslotte een van de belangrijkste zaken om te bepalen wat u kwijt bent aan uw huis. 

Download