Medisch specialisten en ondernemers verdienen een hypotheek op maat

Sabina Posthumus
tekstschrijver
blog
03 juli 2023

Medisch specialisten en ondernemers verdienen een hypotheek op maat

Loonstrookje, jaaropgave: bij mensen in loondienst is een hypotheekofferte niet moeilijk te regelen. Bij ondernemers, medici of partners bij een advies- of advocatenkantoor ziet dat financiële plaatje er iets complexer uit. Van Lanschot heeft als hypotheekverstrekker specifieke kennis van het werkveld.
Huis met zonnepanelen

Bij de aanvraag voor de hypotheek kijkt Van Lanschot niet alleen naar het inkomen of salaris, maar ook naar overige inkomsten. Een hypotheek is voor ons namelijk altijd maatwerk en we beoordelen het totaalplaatje per klant.

Hypotheekaanvraag bij Van Lanschot

Hoe we maatwerk kunnen leveren? Van Lanschot kent de doelgroep en de verschillende branches waarin uw klanten werkzaam zijn. Veel van onze klanten werken als bijvoorbeeld ondernemer, medicus of business professional. We zijn dus gewend om voor een hypotheek te kijken naar verschillende inkomensstromen en vormen van vermogen, zoals salaris, management fees, dividenden, huuropbrengsten of bonussen en provisies. Hierdoor kunnen we snel inschatten of een droomhuis een werkelijkheid kan worden. De cijfers zijn hetzelfde, maar de manier waarop we de cijfers interpreteren maakt het verschil. Uitgangspunt is altijd: de unieke situatie van de klant.

De cijfers zijn hetzelfde, maar de manier waarop we de cijfers interpreteren maakt het verschil.

Wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving rondom hypotheken, zoals de veelbesproken hypotheekrenteaftrek, is ingewikkeld en verandert regelmatig. Met name als het gaat om maatwerk. Onze experts volgen de ontwikkelingen op de voet. Zij helpen graag als er vragen zijn.

Rentekorting

In een aantal situaties kunnen klanten profiteren van rentekorting. Bijvoorbeeld wanneer een klant niet alleen een hypotheek bij ons afsluit, maar ook vermogen bij ons onderbrengt. Daarnaast hebben we voor medici, ondernemers en business professionals een speciale korting. Bovendien komt de klant voor korting in aanmerking als hij of zij een deel van de hypotheek gebruikt om te verduurzamen met onze speciale Groenhypotheek.

Rentemiddeling

Naast de mogelijkheden tot rentekorting, hebben klanten bij Van Lanschot de mogelijkheid om kosteloos extra op de hypotheek af te lossen, namelijk 20% van het oorspronkelijke bedrag van de hypotheek. Voor aflossingen boven deze drempel rekenen we een vergoeding, afhankelijk van de opbouw van de hypotheek.

Ook de mogelijkheden om een bestaande hypotheek open te breken en rentemiddeling toe te passen, bespreken we graag. 

Ook de mogelijkheden om een bestaande hypotheek open te breken en rentemiddeling toe te passen, bespreken we graag. De behandelingskosten voor de rentemiddeling kunnen bijvoorbeeld worden meegenomen in het nieuwe maandbedrag.

Aanvraagproces

Bij een hypotheekaanvraag is planning een belangrijk onderdeelt en wil de klant waarschijnlijk weten wanneer hij of zij een offerte kan verwachten en hoelang de acceptatie duurt.

Elke hypotheekaanvraag vraagt om maatwerk. Direct na ontvangst van een aanvraag nemen onze specialisten deze in behandeling. Als u (vooraf) over een aanvraag wilt overleggen, is dat uiteraard mogelijk. Het kan ook zijn dat wij aanvullende vragen hebben bij de beoordeling van een ingediende aanvraag. Wij nemen dan contact met u op om samen met u te kijken wat de best passende oplossing is.

Maak vrijblijvend een afspraak

Benieuwd wat wij voor klanten kunnen betekenen? Onze experts staan voor u klaar. Neem contact op via 088 55 31 55 3 of maak een afspraak via de website. 
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel