Ondernemende apothekers sluiten een hypotheek af bij Van Lanschot

Liesbeth Chamuleau-Moolhuysen
Copywriter en journalist
  1. Inspiratie
  2. Wonen en hypotheken
  3. 2022
  4. Ondernemende apothekers sluiten een hypotheek af bij Van Lanschot
Interview
13 juni 2022

Ondernemende apothekers sluiten een hypotheek af bij Van Lanschot

Bij de hypotheekaanvraag voor apothekers komen privé en zakelijk samen. Dat is niet los van elkaar te zien. Dan is het prettig als je het totaalplaatje met één specialist kan bespreken.
Apotheker

In onze nieuwe blogserie laten we bankers aan het woord uit het team van Van Lanschot Healthcare . Deze week een interview  met Louk Jongmans, healthcare banker adviesgroep Apothekers. “Het leuke aan apothekers is dat ze zo ondernemend zijn. Er komt veel bij kijken als je deze doelgroep bedient en het geeft voldoening om samen tot een maatwerkoplossing te komen”, legt Jongmans uit.

Marktkennis en expertise noodzakelijk

“De apothekersmarkt is voortdurend in beweging dus we moeten hierop blijven anticiperen. En voor apothekers is het belangrijk dat wij weten waar we het over hebben. Omdat ons team zich alleen bezighoudt met de farmacie en ondernemende zorg hebben we veel expertise in deze markt“

Bij apothekers komen privé en zakelijk bij elkaar

Een vraag die we vaak krijgen is ‘verstrekken jullie wel privé hypotheken?’ Ja dat doen we wel degelijk. Hierbij komen privé en zakelijk  samen. Dat is niet los van elkaar te zien. Stel je wil als apotheker een hypotheek afsluiten, dan wil een bank inzicht in jouw jaarcijfers. En behalve salaris zijn ook winstdeel, dividend en inkomen uit vermogen van belang. Dan is het prettig als je het totaalplaatje met één specialist kan bespreken. Doordat wij in ons team zakelijk en privé weten te combineren hebben we meer inzicht en is de hypotheek veel sneller geregeld.  De complexe cases aanpakken is onze uitdaging en onze expertise”, lacht Jongmans.

Snel en efficiënt

“Omdat apothekers ondernemend zijn, willen ze dat hun vraagstukken snel en efficiënt worden opgepakt. Die mentaliteit begrijpen we en dat zorgt ervoor dat we een goede sparringpartner zijn. Bij ons hoeven ze maar een keer het verhaal te vertellen en wij dragen veelal direct een oplossing aan. Heldere communicatie is essentieel. En we beloven alleen wat we waar kunnen maken, benadrukt Jongmans. 

Totaalrelatie voor de lange duur

“We streven naar een lange en duurzame relatie zowel voor zakelijk als privé.  En als een vraag buiten mijn expertise valt, schakel ik een specialist in. We hebben hier namelijk alles onder één dak: van producten voor de financiering van een woning tot financiering van goodwill, uitbreiding en overdracht van de apotheek. En we zijn er ook voor opbouw en behoud van het vermogen van de apotheker. Ons uiteindelijke doel is om een apotheker tijdens zijn hele levenscyclus te kunnen helpen: bij de start, groei en overdracht. Voor elke fase een financiële oplossing.”

LOUK JONGMANS

We streven naar een lange en duurzame relatie, zowel voor zakelijk als prive.

Kunnen ze je altijd bellen?

“Ja altijd, maar appen mag ook. En liefst meteen rechtstreeks. Dan heb ik meteen de juiste connectie en kan ik ze direct adviseren. Bovendien kan ik meteen inschatten of en hoe we ze kunnen helpen”. 

Meer weten?

Wilt u weten wat Van Lanschot Healthcare voor u kan betekenen voor uw hypotheek en overige vraagstukken als apotheker? Bekijk ons Hypotheek voor Medici aanbod. Of neem direct contact op met Louk Jongmans via +31 6 30 30 80 13 of l.jongmans@vanlanschot.com.

HypothekenWijzer

Handige informatie over een aantal belangrijke onderwerpen rondom hypotheekleningen.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel