Geld besparen met een duurzamere woning?

Richard Bruens
Richard Bruens
Lid Raad van Bestuur & algemeen directeur Private Banking
  1. Inspiratie
  2. Wonen en hypotheken
  3. 2019
  4. Geld besparen met een duurzamere woning?
blog
13 juni 2019

Geld besparen met een duurzamere woning?

Het nieuws staat momenteel bol van ‘grootse onderwerpen’. Pensioenen, Brexit, handelsconflicten en klimaatverandering, om er maar eens enkele te noemen. En de toon van het debat over veel van deze thema’s is ‘stevig’.
Huis met zonnepanelen
Tegelijkertijd is bij een groot deel van het publiek de aandacht voor deze onderwerpen verslapt. Zit u bijvoorbeeld nog steeds op het puntje van uw stoel als het Britse Lagerhuis voor de zoveelste keer over Brexit gaat stemmen? En is dat dan vanwege de inhoud of vanwege John Bercow, de Speaker of the House, die op vaak humoristische wijze de aandacht van de parlementsleden probeert vast te houden?

Haalbare doelen

Het inzetten van humor is een beproefd concept om mensen bij de les te krijgen. Maar om ze ook bij de les te hóuden is meestal meer nodig. Vraag een middelbareschooldocent naar zijn of haar ervaringen en de kans is groot dat u ‘opknippen’ als antwoord krijgt.

Veel Nederlanders overwegen energiebesparende voorzieningen in huis, maar zitten nog met veel vragen

‘Knip een groot vraagstuk, dat onoplosbaar lijkt, op in enkele kleine stukken met haalbare doelen, en de interesse van je leerlingen neemt onmiddellijk toe.’ Een wijze les. Want diep van binnen houden we van klein, niet in de laatste plaats omdat klein vaak samen gaat met persoonlijk.

Persoonlijk is ook wat Van Lanschot kenmerkt. Daarom proberen we een van de meest urgente thema’s van dit moment – klimaatverandering – iets persoonlijker en toegankelijker te maken. Kleiner ook. Wij gaan huizenbezitters helpen bij het verduurzamen van hun woning. Dat is nodig, want de wereld van isolatie, warmtepompen en zonnepanelen is lastig te doorgronden. Recent onderzoek van Ipsos bevestigt dat: zeven op de tien Nederlanders overwegen momenteel energiebesparende voorzieningen in of aan hun woning te treffen, maar een groot deel van hen gaat niet tot actie over omdat zij nog met veel vragen zitten.

Wat kunt u doen?

Vanaf nu geeft Van Lanschot u antwoord op deze vragen. Binnen enkele minuten krijgt u via onze website door het invullen van een eenvoudige checklist concrete energiebesparingsmogelijkheden aangereikt, passend bij uw huis.

Tegen een kleine vergoeding kunt u deze mogelijkheden vervolgens verder samen bespreken met een energieadviseur. En als u daarna besluit om tot actie over te gaan, kunt u er ook nog voor kiezen om het hele verdere installatietraject uit handen te geven.

Naast dit alles kunt u vanaf nu ook kiezen voor een speciale hypotheek, de Van Lanschot Groenhypotheek. Deze kenmerkt zich door een aanzienlijke korting op het rentetarief, voor dat deel van de lening dat u gebruikt voor energiebesparingsmaatregelen.

Ik nodig u van harte uit om uw woning eens door te lichten met behulp van de energieadviesmodule en daarna het gesprek met ons aan te gaan. Laten we samen proberen om het klimaatvraagstuk kleiner te maken, en de wereld een beetje mooier.

Richard Bruens
Richard Bruens
Lid Raad van Bestuur & algemeen directeur Private Banking
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel