1. Inspiratie
  2. Evenementen
  3. Seminar Duurzame waardecreatie
04 september 2019

Seminar Duurzame waardecreatie

Sander Boleij Van Lanschot Kempen
Gastheer: Sander Boleij, manager Verantwoord Ondernemen

Steeds vaker horen wij van onze klanten vragen en dilemma's over duurzaam beleggen. Waar leg je bijvoorbeeld de grens tussen financieel en maatschappelijk rendement? Beleg je alleen duurzaam met actief beheerde beleggingsfondsen of kan dat ook met indexfondsen? 

Op 4 september organiseren wij een seminar over waardecreatie voor de lange termijn. Na het seminar bent u op de hoogte van de verschillende gradaties binnen duurzaam beleggen. Ook weet u hoe onze specialisten hier in de praktijk mee omgaan. Inspelen op de transitie naar een duurzame economie, betrokken aandeelhouderschap en beleggen met impact passeren de revue.

Hoe maakt u meer positieve impact?

Het speelveld en het denken over duurzaam beleggen verschuiven: 'Duurzaamheid gaat niet langer om het verminderen van negatieve impact. Het gaat om het maken van meer positieve impact', aldus Narina Mnatsakanian (Director Impact and Responsible Investment bij Van Lanschot Kempen) in ons verantwoord jaarverslag over 2018.

Op 4 september zet Sander Boleij uiteen welke vormen van duurzaam beleggen er zijn. Ook bespreekt hij een aantal dilemma’s rond het onderwerp. Daarna laat fondsmanager Jan Willem Berghuis u zien hoe betrokken aandeelhouderschap duurzame verandering in gang kan zetten. Martijn Kleinbussink maakt inzichtelijk hoe onze  fondsmanagers inspelen op een transitie naar een duurzame economie. Tot slot hoort u van hun collega Marjoleine van der Peet hoe u impact kunt maken met uw vermogen.

Hebt u ook vragen over duurzaam beleggen? Dan bent u van harte welkom op dit seminar bij Van Lanschot in Amsterdam. 

Tijd en locatie

Woensdag 4 september 2019

13.30 - 17.15 uur
Van Lanschot Amsterdam
Apollolaan 150
1077 BG  Amsterdam
Programma
13.30
Ontvangst
14.00
Welkom door Sander Boleij, manager Verantwoord Ondernemen
14.30
Betrokken aandeelhouderschap in de praktijk, Jan Willem Berghuis
15.00
Pauze
15.15
De transitie naar een duurzame economie, Martijn Kleinbussink
15.45
Beleggen met Impact, Marjoleine van der Peet
16.15
Afsluitende borrel
17.15
Einde programma

Wilt u meer informatie?

Meer weten
Marlijn van de Pavert helpt u graag als u zich wilt aanmelden of een vraag hebt. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (088) 553 12 37 en per e-mail.