06 nov
Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d Nijmegen
20.15
  1. Inspiratie
  2. Evenementen
  3. Uitnodiging Najaarsconcert met Kolja Lessing op 6 november 2018

Najaarsconcert met Kolja Lessing

Evenementen
06 november 2018
Het Symfonieorkest Nijmegen verzorgt op 6 november een Oost-Europees programma met een Nederlandse première. U kunt daarbij zijn.

Van Lanschot omarmt kunst en cultuur. Als lokale vestiging draagt Van Lanschot Nijmegen graag een steentje bij door het Symfonieorkest Nijmegen te steunen.

Meesterviolist

Het Symfonieorkest Nijmegen is ook dit jaar weer te gast in De Vereeniging in Nijmegen, op dinsdag 6 november 2018. Het verzorgt samen met meesterviolist Kolja Lessing een Oost-Europees programma met Tsjechische verhalen, Poolse passie en Hongaarse weemoed – en een Nederlandse première. De Hongaarse componist Zoltán Székely woonde enige jaren in Nijmegen. Lessing vertolkt de solopartij in Székely’s ‘Allegro’, een stuk dat nog niet eerder in Nederland werd uitgevoerd.

Het Gouden Spinnewiel

Daarnaast zal het orkest zich groots etaleren met muziek van Wagner en Dvôrák. Het Gouden Spinnewiel is een symfonisch gedicht van Dvôrák waarin een oud Tsjechisch sprookje wordt verbeeld.

Kaarten beschikbaar

Van Lanschot Nijmegen heeft enkele toegangskaarten tot haar beschikking. Wilt u bij het concert aanwezig zijn? Laat het ons weten.

Wilt u meer informatie?

Meer weten
Marlijn van de Pavert helpt u graag als u zich wilt aanmelden of een vraag hebt. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (088) 553 12 37 en per e-mail.