12 dec
Museum Het Valkhof Kelfkensbos 59, 6511 TB Nijmegen
16:00 uur
  1. Inspiratie
  2. Evenementen
  3. Uitnodiging Ik, Maria van Gelre
interieur kerk kathedraal concert

Ik, Maria van Gelre

Evenementen
12 december 2018
Vrouwelijke professionals en ondernemers: laat u inspireren door Maria van Gelre in Museum Het Valkhof in Nijmegen. We nodigen u uit voor een lezing en tips voor de financieel onafhankelijke vrouw anno 2018.

Maria van Gelre; een buitengewone vorstin met een boeiend levensverhaal. Een sterke vrouw die laat zien hoe belangrijk de rol van vrouwen was in de late middeleeuwen. Haar verhaal wordt nu verteld in de bijzondere expositie ‘Ik, Maria van Gelre’, in Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Wij nodigen u van harte uit te komen kijken tijdens een ‘women only’ bijeenkomst, georganiseerd door Van Lanschot Arnhem-Nijmegen en Dirkzwager legal & tax.

Graag verwelkomen wij u en een eventuele (vrouwelijke) introducée op 12 december 2018 in het museum. U krijgt dan een exclusief kijkje achter de schermen van deze unieke expositie, onder leiding van Johan Oosterman, gastconservator en hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Aansluitend laten wij vanuit onze vakgebieden ons licht schijnen op de financiële zelfstandigheid en kracht van de vrouw anno nu.

Programma

16.00 uur  Inloop
16.30 uur  Start programma
18.00 uur  Afsluitende borrel

Over de expositie

De expositie over Maria van Gelre vertelt het levensverhaal van deze opmerkelijke, middeleeuwse vorstin. Haar boeiende leven wordt gevolgd aan de hand van ruim honderd (kunst)objecten: miniaturen en handschriften, schilderkunst en sculpturen, textiel en sieraden en natuurlijk haar prachtige gebedenboek. Tot de bruiklenen behoren vele artistieke topstukken uit internationale collecties die niet eerder in Nederland zijn tentoongesteld.

Meer informatie

meer weten?
U kunt zich samen met uw eventuele introducée per e-mail aanmelden bij Marijn van de Pavert. Weest u er wel snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Als u vragen hebt, dan kunt u bellen met Marlijn van de Pavert via (088) 553 12 37.