Terugblik

Heeft u dit al gelezen?

De afgelopen maanden hebben we veel publicaties gemaakt over actuele financiële onderwerpen. Hieronder delen we een selectie van interessante artikelen. 
Lezer in bibliotheek
Man op de fiets

Nieuw: Vermogensbeheer met uw persoonlijke signatuur 

In mei 2023 introduceerden wij Vermogensbeheer met uw persoonlijke signatuur. Hiermee bieden wij u de mogelijkheid om te beleggen volgens uw persoonlijke overtuiging en interesse. Aan de hand van vijf vragen en antwoorden nemen we u mee in de belangrijkste kenmerken.  
  opa-kleinkind-race-finish

  Nieuwe pensioenwet: dit verandert er vanaf 1 juli 2023

  De Eerste Kamer heeft – na een jarenlange discussie over de wijziging van het pensioenstelsel – op 30 mei 2023 de Wet toekomst pensioenen (Wtp) aangenomen. Deze wet komt voort uit het Pensioenakkoord dat in 2019 door het kabinet en werknemers- en werkgeversorganisaties is gesloten. De nieuwe pensioenwet gaat al op 1 juli 2023 in en alle pensioenfondsen moeten vóór 2028 de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel gemaakt hebben. Wat betekent dit voor uw pensioen? U leest het in deze blog.

  BEKIJK DE VERANDERINGEN

  Box 3: nieuwe ontwikkelingen 

  Op Prinsjesdag 2022 is het wetsvoorstel ‘Overbruggingswet box 3’ bekendgemaakt. Dit is een overgangsregeling voor de periode 2023 tot 2026 die de spaarvariant wordt genoemd. De overbruggingswet blijft de gemoederen echter bezighouden. Zo is de ingangsdatum volgens de laatste brief van de staatssecretaris inmiddels uitgesteld naar 1 januari 2027. In deze blog leest u hoe de spaarvariant voor box 3 werkt en wat rechters van deze tijdelijke regelgeving vinden.  

  bekijk de ontwikkelingen

  Bedrijf adviseur klant ondernemer rond de tafel
  Stel huis in aanbouw

  Hypotheek bij de eigen BV: is dit het moment om over te sluiten? 4 aandachtspunten 

  Heeft u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) een hypotheek bij uw eigen BV? Veranderingen op fiscaal gebied, zoals de in 2023 ingevoerde wet Excessief lenen en andere ontwikkelingen, zijn reden genoeg om na te gaan of een hypotheek bij de eigen BV nog wel de juiste oplossing is voor u. In deze blog deelt Hanneke Kroonenberg de belangrijkste aandachtspunten als u overweegt uw hypotheek bij de eigen BV over te sluiten.  

  naar de 4 aandachtspunten

  Man en vrouw in magazijn

  Regelingen bedrijfsoverdracht (BOR) gaan op de schop: 6 wijzigingen 

  Ook de fiscale faciliteiten die gelden bij een bedrijfsoverdracht houden de gemoederen bezig. In de Voorjaarsnota die op 28 april 2023 gepubliceerd is, staan de concrete aanpassingen in de fiscale regelingen die straks gelden bij een bedrijfsoverdracht (BOR). In deze blog behandelt Hanneke Kroonenberg kort de zes voorgestelde wijzigingen.