Terugblik

Heeft u dit al gelezen?

De afgelopen maanden hebben we veel gepubliceerd over actuele financiële onderwerpen. Hieronder delen we een selectie van interessante artikelen.

Lezer in bibliotheek
Architect aan bureau

5 eindejaarstips

Op Prinsjesdag zijn er veel fiscale veranderingen aangekondigd voor de komende jaren. Genoeg reden om in deze laatste weken van 2022 te bekijken wat u dit jaar nog moet regelen op fiscaal gebied. In deze blog deelt Hanneke Kroonenberg vijf tips.
  Huis met zonnepanelen

  Fiscaal aantrekkelijk schenken met onroerend goed

  Elk jaar kunt u van verschillende vrijstellingen gebruikmaken om belastingvrij te schenken. De bekendste vrijstelling is de 'jubelton', maar deze wordt vanaf 2023 afgebouwd en verdwijnt per 2024. Hoe kunt u dan uw (klein)kind helpen met bijvoorbeeld de aankoop of verbouwing van een woning? Direct onroerend goed schenken is mogelijk een optie voor u. In deze blog legt Hanneke Kroonenberg uit hoe u dit slim aanpakt.

   Koffertje op het binnenhof

   Prinsjesdag 2022

   Op 20 september presenteerde het kabinet de miljoenennota, rijksbegroting en het Belastingplan. In zeven blogs hebben de specialisten van ons Kenniscentrum ook dit jaar de belangrijkste (fiscale) aandachtspunten voor vermogende particulieren en directeur-grootaandeelhouders op een rij gezet.
    Van Lanschot

    En de winnaar is…

    Tijdens de jaarlijkse Global Private Banking Awards heeft Van Lanschot Kempen de award gewonnen in de categorie ‘Best private bank in the Netherlands 2022’. Een mooie blijk van waardering voor onze teams, die elke dag met passie en toewijding het beste maatwerkadvies geven voor uw vermogen.