WIN kerstballen
kerstballen van Van Gogh

Van Gogh in de boom

aanbieding

Wist u dat pas in 1831 de eerste glazen kerstbal werd geblazen? En dat kerstballen de cadeautjes onder de boom beschermden tegen al te hebberige kerstvisite? Misschien is het dit jaar juist uw kerstversiering zélf die hebzucht opwekt, als u twee kerstballen van het Van Gogh Museum wint.

Voordat er kerstballen bestonden, werd de kerstboom versierd met slingers, gedroogd fruit en koekjes. Toen er in de Vogezen halverwege de negentiende eeuw door een mislukte oogst niet voldoende fruit beschikbaar was om de boom te decoreren, besloot een plaatselijke glasblazer dan maar glanzende bollen te maken. Dat waren de allereerste kerstballen. De glazen ballen hadden een flinterdun metalen laagje aan de binnenkant, waardoor  het net bolle spiegels waren. Sommige historici denken dat die kerstballen bedoeld waren om de kerstcadeautjes te beschermen. Want wie zou er stiekem een pakje onder de boom durven weghalen, als hij zijn schuldige gezicht overal in de boom weerspiegeld zag?

Eerlijk winnen

Passend in deze traditie, en toch ook helemaal van deze tijd, zijn de kerstballen van het Van Gogh Museum. Ze zijn versierd met afbeeldingen van beroemde kunstwerken van Van Gogh, zoals de Zonnebloemen en de Amandelbloesem. De kerstballen zijn handbeschilderd en hebben een diameter van 7 centimeter: een opvallende decoratie. En u hoeft ze niet stiekem onder de boom weg te pakken, want u maakt kans om ze te winnen!

Cornelis geeft tien setjes van twee kerstballen cadeau. Wilt u kans maken op dit leuke kerstcadeautje? Doe dan mee met onze winactie.

Maak kans om Van Gogh kerstballen te winnen!

winactie
Deze winactie loopt tot en met 15 december. Winnaars krijgen uiterlijk 16 december bericht.
Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Van Gogh kerstballen met korting

Kunt u niet wachten tot u heeft gewonnen? Of wilt u een kerstbal met de Zonnebloemen of de Amandelbloesem aan iemand cadeau doen? Via de webshop van het Van Gogh Museum kunt u ze nu bestellen met 25% korting. Deze kortingsactie is geldig tot eind december. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode VanLanschot25. De webshop van het museum is sowieso een goede plek voor smaakvolle kerstcadeaus voor familie, vrienden of zakenrelaties.