Terugblik

Heeft u dit al gezien?

In de eerste helft van 2022 hebben we verschillende publicaties gemaakt over (actuele) financiële onderwerpen. Hieronder vindt u een selectie van interessante artikelen, interviews en podcasts.

Lezer in bibliotheek

Familiebedrijven vrezen loon-prijsspiraal door inflatie

Familiebedrijven in Nederland maken zich grote zorgen over de gevolgen van de hoge inflatie voor hun bedrijf. Dat blijkt uit panelonderzoek onder eigenaren van familiebedrijven, uitgevoerd door Nyenrode Business Universiteit in samenwerking met Van Lanschot Kempen.

  Man en vrouw in magazijn

  Bedrijfsoverdracht in de praktijk

  De verkoop van uw bedrijf is meer dan een financiële transactie. Er komen ook emotionele aspecten bij kijken. Business advisors Paul Schut en Joost van Aken hebben in de loop der jaren veel ondernemers begeleid bij hun verkoopproces. Wat zijn de belangrijkste lessen?
   Vrouw bij meer

   Aflossingsvrije hypotheek aflossen: verstandig of niet?

   Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat het verstandig is om een aflossingsvrije hypotheek voor de eigen woning af te lossen. Maar een aflossingsvrije hypotheek kan in bepaalde situaties nog steeds passend zijn. Meer weten over deze hypotheekvorm?

   Lees de blog

   Real Assets: stabiel, duurzaam en sterk in opkomst

   Inflatie, klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne raken de beurs. Real assets, zoals vastgoed en infrastructuur, bieden beleggers stabiliteit in een onrustig beursklimaat. Experts Egbert Nijmeijer en Thomas van der Meij geven in de podcast Financiële Zaken inzicht in deze specifieke groep beleggingen en hun samenhang met een duurzame samenleving. Lees hier de samenvatting of beluister de aflevering.

   Meer over real assets

   man horloge tijd van lanschot
   zonnepanelen duurzaamheid huis woning

   Huis verduurzamen? 4 tips

   Een energiezuinig huis geeft een lagere energierekening en draagt bij aan een beter klimaat. Bij nieuwbouwwoningen wordt hier doorgaans al rekening mee gehouden. Voor bestaande bouw ligt het initiatief bij de eigenaar. Wat zijn uw mogelijkheden?

   Bekijk de tips

   Man op de fiets

   Herstel box 3: kabinet kiest voor de spaarvariant

   Er is de afgelopen tijd veel te doen rondom box 3. Onze laatste update? Voorlopig alleen compensatie voor massaal bezwaarmakers.