Dividend

Dé tien dividendaandelen van dit moment

Van Lanschot kiest elke drie maanden tien favoriete aandelen met een hoog dividendrendement dat voldoende houdbaar is. Momenteel letten we bij de selectie extra op het kunnen realiseren van voldoende dividendgroei vanwege de verwachte oplopende inflatie.
Dividend top 10 Beleggingsvisie 2020

1. Total

Total heeft dankzij de zeer hoge winstgevendheid, de sterke balans en de voortvarendheid van het management het dividend kunnen behouden. De grootste uitdagingen voor de olieprijs zijn volgens ons inmiddels achter de rug en we voorzien verder herstel.
7,0 %
verwacht dividendrendement

2. Vodafone

De grootste investeringen in 5G zijn inmiddels achter de rug. Daarnaast werkt het management aan mogelijkheden om netwerkkosten te verlagen en verkoopt het zendmasten. Dit draagt bij aan een betere balans en een goede houdbaarheid van het dividend.
6,4 %
verwacht dividendrendement

3. ASR Nederland

ASR is een operationeel krachtige verzekeraar met een hoge winstgevendheid en een sterke marktpositie van de schadeverzekeringsactiviteiten in Nederland. De voortgaande consolidatie van de Nederlandse verzekeringsmarkt biedt groeimogelijkheden voor ASR.
6,2 %
verwacht dividendrendement

4. SBM Offshore

Een inhaalslag voor investeringen in oliewinning wordt bij de hogere olieprijs aannemelijker. Als specialist in drijvende olieplatformen kan SBM Offshore hiervan profiteren.
5,3 %
verwacht dividendrendement

4,4. Gilead Sciences

We prijzen de goedgevulde ontwikkelingspijplijn van deze producent van behandelingen van infectieziektes. Hiermee is Gilead goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn.
5,0 %
verwacht dividendrendement

6. Merck & Co

Farmaceut Merck & Co heeft met de oncologische behandeling Keytruda een belangrijke kaskraker in handen. Wij verwachten dat het hervatten van de reguliere zorg goed zal uitpakken voor de onderneming.

 

3,5 %
verwacht dividendrendement

7. Eiffage

Ook met bouwer en beheerder van infrastructuur Eiffage spelen we in op het versoepelen van coronamaatregelen. Het verkeer en de economische activiteit zal toenemen. Ook profiteert Eiffage van de toenemende investeringen in duurzame energie.
3,1 %
verwacht dividendrendement

8. Coca-Cola

De kracht van het merk, het unieke distributiemodel en het sterke management dragen eraan bij dat Coca-Cola – ondanks de uitdagende omstandigheden door de coronacrisis – marktaandeel weet te winnen.
3,0 %
verwacht dividendrendement

9. 3M

3M profiteert van de aantrekkende mondiale economie. De sterke balansverhoudingen ondersteunen de kapitaalteruggave richting aandeelhouders met een aantrekkelijk dividend en de hervatting van het aandeleninkoopprogramma.
3,0 %
verwacht dividendrendement

10. Citigroup

Jane Fraser, de nieuwe CEO van Citigroup, wil meer focus aanbrengen in de bankgigant en vertrekken uit markten met te weinig schaal. Dat komt ten goede aan de winstgevendheid. Daarnaast profiteert Citigroup van de gunstigere rente-omgeving in de VS.
2,7 %
verwacht dividendrendement
Bron: Bloomberg per 1 juni 2021. Deze lijst kan onderhevig zijn aan veranderingen. Dit is een prognose. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Deze lijst heeft uitsluitend een informatief karakter en is niet bedoeld of dient evenmin beschouwd te worden als aanbod of een verzoek om een financieel instrument te kopen. U kunt aan deze lijst geen nadere rechten ontlenen.

Nieuwsgierig naar dit soort beleggingen?

Maak dan snel een afspraak met een van onze beleggingsspecialisten. We vertellen u graag meer over de beleggingsmogelijkheden en zoeken samen uit welke sectoren het beste bij uw idealen aansluiten.