Aanbieding

Ontdek uw tekentalent 

De karakteristieke koppen van de aardappeleters, de knoestige handen van de zaaier en het afwisselende boerenland van Nuenen: allemaal inspirerend in de ogen van Vincent van Gogh. Heeft u net zo’n kunstenaarsblik? In een tekenworkshop van het Van Gogh Museum leert u alles over zijn tekentechnieken. Als lezer van Cornelis kunt u nu zo’n tekenworkshop winnen!

Vincent van Gogh, 'De aardappeleters', april-mei 1885, olieverf op doek, 82 x 114 cm, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)

Aanbieding cornelis magazine

Van Gogh was zeker geen geboren kunstenaar. Hij werkte in zijn jonge jaren als kunsthandelaar, schoolmeester en zelfs lekenprediker. Op zijn zevenentwintigste besloot hij zijn leven helemaal aan de kunst te wijden, aangespoord door zijn broer Theo. Koortsachtig werkte hij aan zijn oeuvre, met bewonderenswaardig doorzettingsvermogen pareerde hij de kritiek van de kunstkenners uit die tijd en uitte hij zijn gevoelens en gedachten in zijn schilderijen.

Tekenworkshop in atelier Van Gogh

Schuilt er een kunstenaar in u? Is het tijd om uw loopbaan gedag te zeggen, de penselen op te pakken en naar Zuid-Frankrijk te verhuizen? Laat de absint in de fles, houd uw hoofd erbij en doe mee met een tekenworkshop van het Van Gogh Museum. Een ervaren workshopdocent leert u in het atelier van het museum hoe Van Gogh de grove boerenhanden tekende, de gelaatstrekken van boeren in de omgeving vastlegde en het boerenlandschap rond Nuenen, zijn geboorteplaats, wist te schetsen. Misschien ontdekt u in de workshop van twee uur een verborgen tekentalent bij uzelf, misschien is de tekenworkshop een creatieve manier om de kunstwerken van Vincent te bekijken.

Via Cornelis kunt u een tekenworkshop in het Van Gogh Museum winnen. De workshop is voor tien personen, dus u mag negen familieleden of vrienden meenemen. Wilt u kans maken op dit kunstzinnige cadeau? Doe dan mee met onze winactie.

U kunt tot en met 31 december reageren. De winnaar krijgt uiterlijk 10 januari 2022 bericht.

Dit artikel is geschreven door Sabina Posthumus, tekstschrijfster van EenWoord.