Dividend

Dé tien dividendaandelen van dit moment

Van Lanschot kiest elke drie maanden tien favoriete aandelen met een hoog dividendrendement dat voldoende houdbaar is. Momenteel letten we bij de onderliggende ondernemingen extra op het kunnen realiseren van voldoende groei in verhouding tot de waardering van het aandeel.
Dividend top 10 Beleggingsvisie 2020

1. Total

Total heeft dankzij de zeer hoge winstgevendheid, de sterke balans en de voortvarendheid van het management het dividend kunnen behouden. De grootste uitdagingen voor de olieprijs zijn volgens ons inmiddels achter de rug en we voorzien verder herstel.
7,1 %
verwacht dividendrendement

2. Vodafone

De grootste investeringen in 5G zijn inmiddels achter de rug. Daarnaast werkt het management aan mogelijkheden om netwerkkosten te verlagen en verkoopt het zendmasten. Dit draagt bij aan een betere balans en een goede houdbaarheid van het dividend.
6,2 %
verwacht dividendrendement

3. Allianz

We vinden Allianz het meest hoogwaardige aandeel onder de Europese verzekeraars met een hoge winstgevendheid, een sterke balans en een sterke marktpositie met aandacht voor de aandeelhouder.
4,9 %
verwacht dividendrendement

4. Gilead Sciences

We prijzen de goedgevulde ontwikkelingspijplijn van deze producent van behandelingen van infectieziektes. Hiermee is Gilead goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn.
4,7 %
verwacht dividendrendement

5. LafargeHolcim

Deze Zwitserse cementproducent is financieel erg gezond met een sterke balans. LafargeHolcim kan profiteren van het aantrekken van de bouw en investeringen in infrastructuur wereldwijd.
4,2 %
verwacht dividendrendement

6. Pfizer

Pfizer gaat zich met zijn kernactiviteiten volledig richten op onderzoek en ontwikkeling van innovatieve medicijnen en krijgt daarmee meer focus op groei. Dat vinden we positief voor de beleggingscasus.
3,9 %
verwacht dividendrendement

7. Cisco Systems

Het management van deze producent van data-infrastructuurtechnologie is gecommitteerd om 50% van de vrije kasstroom uit te keren aan de aandeelhouder via dividend en aandeleninkoop-programma’s.
3,3 %
verwacht dividendrendement

8. Coca-Cola

De kracht van het merk, het unieke distributiemodel en het sterke management dragen eraan bij dat Coca-Cola – ondanks de uitdagende omstandigheden door de coronacrisis – marktaandeel weet te winnen.
3,1 %
verwacht dividendrendement

9. Julius Bär

Julis Bär is de grootste pure-play private bank van Zwitserland en is sterk aanwezig in Azië, waar de vermogende bevolkingsgroep sterk groeit. De balans van Julius Bär is zeer solide.
3,0 %
verwacht dividendrendement

10. TKH Group

De strategie van TKH focust op innovatieve oplossingen in plaats van producten. Dit draagt bij aan een hogere winstmarge. Samen met afnemende investeringen draag dit volgens ons bij aan sterke kasstromen.
2,5 %
verwacht dividendrendement

Bron: Bloomberg per 7 december 2020. Deze lijst kan onderhevig zijn aan veranderingen. Dit is een prognose. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Deze lijst heeft uitsluitend een informatief karakter en is niet bedoeld of dient evenmin beschouwd te worden als aanbod of een verzoek om een financieel instrument te kopen. U kunt aan deze lijst geen nadere rechten ontlenen.

Nieuwsgierig naar dit soort beleggingen?

Maak dan snel een afspraak met een van onze beleggingsspecialisten. We vertellen u graag meer over de beleggingsmogelijkheden en zoeken samen uit welke sectoren het beste bij uw idealen aansluiten.