Dividend

Dé tien dividendaandelen van dit moment

Van Lanschot kiest elke drie maanden tien favoriete aandelen met een hoog dividendrendement dat voldoende houdbaar is. Deze editie staat in het teken van het maken van de juiste sectorkeuzes bij de selectie van aandelen, omdat we dit onder de uitdagender wordende macro-economische omstandigheden van steeds groter belang vinden.
Krantenlezers op een bankje

1. Royal Dutch Shell

We waarderen de ijzersterke kapitaaldiscipline van Royal Dutch Shell, waardoor de olie- en gasproducent ook in staat is om winstgevend te blijven bij een olieprijs van minder dan $ 60 per vat.
6,5 %
verwacht dividendrendement

2. Banco Santander

De ambitieuze bank Banco Santander ziet technologische innovatie als hét strategische speerpunt en de absolute randvoorwaarde om duurzaam te kunnen concurreren. We vinden de focus op kostenbesparingen positief.
6,0 %
verwacht dividendrendement

3. Telefónica

We zijn positief over de stappen die het management neemt. Meer focus in de strategie zal de winstgevendheid vergroten en het afstoten van activiteiten in Zuid-Amerika draagt bij aan het verlagen van de schuldpositie.
5,8 %
verwacht dividendrendement

4. Schlumberger

Het verbeteren van kasstromen staat centraal in de strategie van het nieuwe management. Dit maakt de teruggave van kapitaal aan aandeelhouders mogelijk.
5,4 %
verwacht dividendrendement

5. Veolia Environnement

Deze onderneming profiteert van een toenemende vraag naar infrastructuur in opkomende markten en steeds strenger milieubeleid. De solide omzetgroei die hieruit voortkomt, draagt bij aan een toename van het dividend.
4,1 %
verwacht dividendrendement

6. Gilead Sciences

We prijzen de goedgevulde ontwikkelingspijplijn van deze producent van behandelingen van infectieziektes. Hierdoor verwachten we dat de onderneming na drie jaar krimp dit jaar voor het eerst weer groei kan realiseren.
4,0 %
verwacht dividendrendement

7. Cisco Systems

Het management van deze producent van data-infrastructuurtechnologie is gecommitteerd om 50% van de vrije kasstroom uit te keren aan de aandeelhouder via dividend en aandeleninkoop-programma’s.
3,3 %
verwacht dividendrendement

8. Roche

Als marktleider in biologische medicijnen en diagnostiek heeft Roche een sterke marktpositie met grote concurrentievoordelen.
3,0 %
verwacht dividendrendement

9. Ahold Delhaize

Ahold en Delhaize zijn twee krachtige fusiepartners. Zowel vanuit het oogpunt van positionering als dat van geografische spreiding vullen beide supermarktketens elkaar goed aan. We verwachten een sterke groei van de vrije kasstromen en dat is goed voor het dividend.
3,0 %
verwacht dividendrendement

10. Amgen

Door sterk in de kosten te snijden en uitvloeiende winsten te herinvesteren in onderzoek en ontwikkeling heeft deze farmaceut een sterke pijplijn opgebouwd van nieuwe geneesmiddelen die voor groei zullen gaan zorgen.
2,7 %
verwacht dividendrendement

Bron: Bloomberg per 29 november 2019

Nieuwsgierig naar dit soort beleggingen?

disclaimer
Maak direct een afspraak met een van onze beleggingsspecialisten. We vertellen u graag meer.