Richard Bruens Voorwoord Cornelis Magazine editie 2 2019
voorwoord

Tijd nemen

Kent u dat, dat u zo hard aan het werk bent dat u geen tijd heeft om ergens bij stil te staan? Of om eens rustig na te denken of te lezen over zaken die belangrijk voor u zijn? En dat sommige gebeurtenissen volledig aan u voorbij gaan? 

Als mij dat weer eens overkomt, dwing ik mezelf tegenwoordig iets gas terug te nemen. De tijd niet aan me voorbij te laten vliegen maar nu eens bewust de tijd voor iets te némen, bijvoorbeeld voor het uitgebreid lezen van kranten, magazines of interessante artikelen. Dat leidt bij mij altijd tot nieuwe inzichten en geeft me weer energie! Het blijkt dus altijd weer een goede investering.

Met dat in gedachten hebben we deze editie van Cornelis voor u gemaakt. We hebben gegrasduind in de klantinterviews en artikelen van de afgelopen drie jaar en daar een inspirerende selectie uit gemaakt. Speciaal voor u, omdat u eerder vermoedelijk geen tijd had om ze allemáál te lezen. Of juist om ze te hérlezen, want bijzondere (ondernemers)verhalen vervelen nooit.

Zo is het gesprek tussen Michiel Muller – medeoprichter van supermarkt Picnic – en CEO Reynier van Bommel – van het gelijknamige familiebedrijf – uw tijd en aandacht meer dan waard: hun visies zijn na anderhalf jaar altijd nog inspirerend. Ook ons artikel ‘Miljonair worden, miljonair blijven’ uit 2018 is nog steeds actueel. Hoe haalt u in de huidige marktomstandigheden (meer) rendement uit uw vermogen? Leest u vooral de vier tips die we daarvoor geven in de afsluiting van dit artikel.

Natuurlijk mogen de actuele economische visie van hoofdeconoom Luc Aben en onze dito dividendtop 10 niet ontbreken. Een combinatie van eerdere publicaties en actuele zaken dus, deze voorliggende editie. Boordevol ‘food for thought’.

Ik wens u alle tijd voor het lezen van deze speciale Cornelis.

Richard Bruens
Lid Raad van Bestuur en algemeen directeur Private Banking