Dividend

Dé tien dividendaandelen van dit moment

Van Lanschot kiest elke drie maanden tien favoriete aandelen met een hoog dividendrendement dat voldoende houdbaar is. Dividendrendementen op Europese aandelen zijn opgelopen en daarmee vinden we de houdbaarheid van het dividend steeds belangrijker. We letten daarom extra op het vermogen om kasstromen te generen en de houdbaarheid van schuldposities.
Krantenlezers op een bankje

1. Royal Dutch Shell

We waarderen de ijzersterke kapitaaldiscipline van Royal Dutch Shell, waardoor de olie- en gasproducent ook in staat is om winstgevend te blijven bij een olieprijs van minder dan $ 60 per vat.
6,6 %
verwacht dividendrendement

2. Banco Santander

De ambitieuze bank Banco Santander ziet technologische innovatie als hét strategische speerpunt en de absolute randvoorwaarde om duurzaam te kunnen concurreren. We vinden de focus op kostenbesparingen positief.
6,2 %
verwacht dividendrendement

3. Telefónica

We zijn positief over de stappen die het management van Telefónica zet om de schuldpositie terug te dringen. De aanwezigheid in het economisch herstellende Brazilië draagt positief bij aan de omzetgroei van de telecommaatschappij.
6,0 %
verwacht dividendrendement

4. Schlumberger

Als wereldwijde marktleider in dienstverlening aan de olie-industrie profiteert Schlumberger van een herstel van de olieprijs.
5,6 %
verwacht dividendrendement

5. Nokia

Als producent van netwerkapparatuur vinden we Nokia uitstekend gepositioneerd om te kunnen profiteren van de introductie van 5G wereldwijd.
4,7 %
verwacht dividendrendement

6. Gilead Sciences

We prijzen de goedgevulde ontwikkelingspijplijn van deze producent van behandelingen van infectieziektes. Hierdoor verwachten we dat de onderneming na drie jaar krimp dit jaar voor het eerst weer groei kan realiseren.
4,0 %
verwacht dividendrendement

7. HP Inc.

Op de lange termijn verwachten we dat HP Inc. zal profiteren van de sterke positionering in high-end printtechnologie. Bovendien verovert de onderneming stap voor stap terrein op eindmarkten voor computerhardware en -software.
3,7 %
verwacht dividendrendement

8. Roche

Als marktleider in biologische medicijnen en diagnostiek heeft Roche een sterke marktpositie met grote concurrentievoordelen.
3,4 %
verwacht dividendrendement

9. Ahold Delhaize

Ahold en Delhaize zijn twee krachtige fusiepartners. Zowel vanuit positionering als vanuit geografische spreiding vullen beide supermarktketens elkaar goed aan. We verwachten een sterke groei van de vrije kasstromen en dat is goed voor het dividend.
3,1 %
verwacht dividendrendement

10. RWE

RWE transformeert door de overname van de hernieuwbare energie-activiteiten van E.On tot een van de grootste Europese spelers in de opwekking van hernieuwbare energie. Daarmee vinden we RWE sterk gepositioneerd voor de toekomst.
3,0 %
verwacht dividendrendement

Nieuwsgierig naar dit soort beleggingen?

disclaimer
Maak direct een afspraak met een van onze beleggingsspecialisten. We vertellen u graag meer.
Bron: Bloomberg per 13 september 2019. Deze lijst kan onderhevig zijn aan veranderingen. Dit is een prognose. Prognoses vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Deze lijst heeft uitsluitend een informatief karakter en is niet bedoeld of dient evenmin beschouwd te worden als aanbod of een verzoek om een financieel instrument te kopen. U kunt aan deze lijst geen nadere rechten ontlenen.