De Top

Het beste van het beste

Uit drie jaar De Top selecteren we de allerbeste tips. De top van De Top, eigenlijk. Dat varieert van een verrassende webwinkel tot een onvergetelijke workshop, en van snelle gadgets tot een indrukwekkend hotel. Onze favoriet? Dat is de tentoonstelling Van Goghs intimi, die van 21 september tot en met 12 januari 2020 in Het Noordbrabants Museum gehouden wordt.
L’Arlésienne_Vincent_van_Gogh
Vincent van Gogh Madame Roulin Rocking the Cradle

1. Bonte vrienden

Vriendschappen van Vincent van Gogh waren intens, maar nooit eenvoudig. Neem zijn liefde Sien, een prostituee, die hij van de ene op de andere dag verliet. Zijn kunstvriend Anthon van Rappard had commentaar op De Aardappeleters, een enorme ruzie was het gevolg. En sneed hij zijn oor niet af na een dronken vechtpartij met Gauguin? Of kwam dat door jaloezie, omdat zijn broer Theo ging trouwen? Het Noordbrabants Museum zet de bonte verzameling vrienden centraal in de tentoonstelling Van Goghs intimi en laat u door de ogen van zijn intimi echt kennismaken met de mens Vincent van Gogh.

Noordbrabants Museum

Madame Roulin
Vincent van Gogh

Rocking the cradle, 1889, The Art Institute Chicago

  cattedrale palermo

  2. Palermo

  Sicilië is een van de grootste eilanden van Europa. Genoeg te beleven dus, met Palermo als een van de hoogtepunten. Het warme weer, de rijke geschiedenis met veel Arabische invloeden en het heerlijke eten (en de aangename rekening achteraf) maken Palermo tot een heerlijke citytrip – liefst in voor- of najaar. De markten van Palermo moet je gezien hebben en je kunt er uitstekend winkelen.
   Caffè compatto

   3. Caffè compatto

   Niet zo’n liefhebber van koffie van het pompstation? Met de compacte Handpresso (€ 139) neemt u uw espresso gewoon mee de auto in. Het apparaatje is via de 12V stekker aan te sluiten en maakt gebruik van pads – dus geen geknoei. Zo’n verse espresso met een mooie crèmelaag maakt de file toch een stuk aangenamer.

   > handpresso.nl

   4. Dan liever de lucht in 

   Prachtig, zo’n drone. Beetje jammer als hij binnen een uur crasht in de tuin van de buren of aan een hoogspanningskabel bungelt. Misschien is een workshop ‘drone vliegen’ een verstandig idee. De workshop begint met een instructie en oefeningen in het open veld. Daarna legt u met de Phantom 4, een splinternieuwe en uiterst gebruiksvriendelijke drone, een precisietest en een estafette af. Zo, klaar voor het echte werk.

   > dronevliegenravenstein.nl

   drone
   Fotoboek Icons by Oscar

   5. Fotoboek Icons by Oscar

   Wat hebben Frank Sinatra, Salvador Dalí en Michael Jackson gemeen? Ze zijn allemaal geportretteerd door de Amerikaanse celebrity-fotograaf Oscar Abolafia. Deze inmiddels 82-jarige New Yorker legde decennialang vrijwel ieder stijlicoon uit de popcultuur op intieme wijze vast, voor beroemde magazines als Time, Life, People en Vanity Fair. Geef the rich & famous cadeau met dit oogstrelend mooie fotoboek met ruim honderd portretten.

   > mendo.nl

   Hotel Marques de Riscal

   6. Hotel Marqués de Riscal

   Naar verluidt kreeg de Amerikaanse architect Frank Gehry, bekend van het Guggenheim in Bilbao, een fles Rioja uit zijn geboortejaar 1929 om hem te verleiden voor de klus. Hij transformeerde het eeuwenoude Marqués de Riscal in een futuristisch designhotel, door onder meer gebruik te maken van enorme titanium panelen in de kleuren van de flessen van het Spaanse wijnhuis: paarsrood als de wijn, zilver als de folie om de kurk en goud als het netje om de fles.

   > hotel-marquesderiscal.com

    longboard elektrisch

    7. Groene glamour

    Wie moet opzoeken wat een longboard eigenlijk is: scroll rustig verder. Wie kinderen onder twintig heeft of zelf totaal on trend is, begrijpt natuurlijk allang waar dit naartoe gaat. Een longboard. Dat is hip. En dan elektrisch. Nog hipper. Niet dat een ‘gewoon’ longboard zo’n enorme vervuiler is, maar lijkt het je niet fantastisch om ontspannen met een gangetje van 16 kilometer per uur door de straat te rollen?

    > onlineskateshop.nl

     sneakerzoekmachine

     8. De leukste luxe webshops

     Op zoek naar de perfecte gympen die uw leven compleet maken? Open de jacht via deze sneakerzoekmachine; met keuze uit tienduizenden exemplaren kan het niet anders dan dat u ze zult vinden. Zoekt u al een tijdje naar een bepaalde sneaker? Stuur een foto daarvan door en de sneakerjagers gaan voor u aan de slag.

     > sneakerjagers.nl

      Deze top is een selectie uit eerder verschenen edities.