Tandarts? Zo regelt u inkomen na pensionering

Pieter Steenhuizen
Teamleider bij Van Lanschot Healthcare
  1. Inspiratie
  2. Cornelis Magazine
  3. Tandarts Zo regelt u inkomen na pensionering
van lanschot mondzorg tandartspraktijk

Tandarts? Zo regelt u inkomen na pensionering

Cornelis 3 2017
04 juli 2017
Herkent u het? Dat knagende gevoel in uw achterhoofd dat u eigenlijk nu iets moet regelen voor later? Als tandarts bouwt u tenslotte geen verplicht pensioen op. U moet zelf vermogen opbouwen voor later.
Pensioen is misschien een ‘ver-van-mijn-bedshow’, maar hoe langer u wacht met reserveren, hoe hoger het bedrag is dat u nu opzij moet zetten om na uw pensionering goed van te kunnen leven.

Een rekensommetje

Als u niets doet hebt u na pensionering alleen AOW, eventueel aangevuld met de netto verkoopopbrengst van uw praktijk. Maar wat is uw praktijk straks waard? En wat houdt u daar onder aan de streep van over? Wilt u niet afhankelijk zijn van de verkoopopbrengst van uw praktijk, dan is het verstandig om vandaag iets te regelen voor later.

Stel, u bent 40 jaar en u hebt nog niets geregeld voor later. U wilt op uw 62ste vervroegd met pensioen en u wilt  € 50.000 netto besteedbaar inkomen per jaar hebben, gecorrigeerd voor inflatie. We gaan ervan uit dat uw woninghypotheek dan is afbetaald. Wat zou u dan nu moeten regelen om dit mogelijk te maken?

Als u vandaag begint met vermogensopbouw door te beleggen volgens een neutraal risicoprofiel, dan zult u jaarlijks € 35.000 (jaarlijks geïndexeerd voor inflatie) opzij moeten zetten om deze doelstelling te realiseren. Hierbij houden we er rekening mee dat u vanaf AOW-leeftijd recht hebt op € 10.000 bruto per jaar. Voor ieder jaar dat u de start van vermogensopbouw uitstelt, zult u jaarlijks meer vermogen opzij moeten zetten om dit inkomen vanaf uw 62ste te kunnen realiseren. Start dus vandaag nog!

Meer weten?

Wilt u weten hoe u vermogen voor later kunt opbouwen en wat Van Lanschot vandaag voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op met mij via 06 51 40 04 31 of p.steenhuizen@vanlanschot.com of met mijn collega’s van het team Mondzorg op (030) 659 90 47 of mondzorg@vanlanschot.com.


Pieter Steenhuizen
Teamleider bij Van Lanschot Healthcare

Lees verder in Cornelis

Cornelis 3 2017
Hoe staat het met de beurskoersen? En wat deed Erik de Zwart 63 uur in een vliegtuig? In deze editie van Cornelis krijgt u het antwoord. Daarnaast hebben we 10 culturele hoogtepunten voor een mooie, lange zomer voor u geselecteerd.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel