Pas partner bij een advies- of advocatenkantoor? 3 aandachtspunten

Hans Hurenkamp - Van Lanschot
Hans Hurenkamp
Private banker, business professionals
  1. Inspiratie
  2. Cornelis Magazine
  3. Pas partner bij een advies of advocatenkantoor 3 aandachtspunten
cultuur kunst in ruimte

Pas partner bij een advies- of advocatenkantoor? 3 aandachtspunten

Cornelis 3 2017
04 juli 2017
Bent u pas toegetreden als partner of treedt u binnenkort toe? Dan staat u op een financieel kruispunt in uw leven: u maakt de stap van werknemer naar Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). Waar moet u allemaal aan denken?
We zetten drie belangrijke aandachtspunten voor u op een rij.

1. Vermogensopbouw voor later

Vanaf het moment dat uw dienstverband als werknemer eindigt, stopt ook de pensioenopbouw uit dat dienstverband. Ook ontvangt u vanaf dat moment een managementfee in uw bv. U bent nu zelf volledig verantwoordelijk voor uw inkomen na pensionering. Als u na pensionering op de huidige voet verder wilt leven, is het dus cruciaal om tijdens uw periode als partner vermogen voor later op te bouwen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook denken aan het oversluiten van uw hypotheek naar uw bv. Zo behoudt u wel het fiscale voordeel, maar verkleint u uw bankschuld. Een goed doordacht financieel plan helpt u om de benodigde voorzieningen te realiseren die aansluiten bij uw wensen.

2. Verzekeringen

Als partner bent u ook zelf verantwoordelijk voor uw verzekeringen. Dat betekent dat u niet meer automatisch via uw werkgever verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid en overlijden. Wij raden u aan om financiële zorgen voor uzelf of uw nabestaanden te voorkomen en niet te besparen op overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Deze kunnen in de meeste gevallen relatief goedkoop collectief worden afgesloten bij het kantoor waar u toetreedt als partner. Deze verzekeringen kunt u op verschillende manieren afsluiten om de eventuele uitkering fiscaalvriendelijk te ontvangen of de premie fiscaalvriendelijk te betalen. Het is verstandig om de verschillende mogelijkheden en consequenties met een financieel adviseur te bespreken.

3. Compliance

Als partner van een advies- of advocatenkantoor hebt u dikwijls te maken met compliancerestricties ten aanzien van uw privébeleggingen. Voor een partner zijn de compliancerestricties bij beleggen nog strenger dan u in loondienst gewend bent. Als u vermogen op wilt bouwen voor later, is het noodzakelijk om aan deze restricties te voldoen. Van Lanschot biedt beleggingsoplossingen waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke restricties die voor u gelden. Hierbij stemmen wij rechtstreeks met uw compliance officer af in welke beleggingsfondsen we voor u mogen beleggen. Uw beleggingen zijn dus in lijn met de voor u geldende restricties, zoals ze bij ons bekend zijn. En u kunt al instappen vanaf €10.000. Wij zijn graag uw partner in vermogensopbouw, wat uw doelstellingen ook zijn.

Meer weten?

Hebt u ook behoefte aan de juiste begeleiding op dit financiële kruispunt? Wij bieden maatwerkoplossingen voor uw specifieke vraagstukken. Kom gerust langs voor een kop koffie en neem contact met mij op via h.hurenkamp@vanlanschot.com, 06 12 28 03 19. Of kijk op Van Lanschot voor advocaten, adviseurs en executives.

Lees verder in Cornelis

Cornelis 3 2017
Hoe staat het met de beurskoersen? En wat deed Erik de Zwart 63 uur in een vliegtuig? In deze editie van Cornelis krijgt u het antwoord. Daarnaast hebben we 10 culturele hoogtepunten voor een mooie, lange zomer voor u geselecteerd.
Hans Hurenkamp - Van Lanschot
Hans Hurenkamp
Private banker, business professionals
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel