Een ondoorzichtige beleggingscategorie transparant maken

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Een ondoorzichtige beleggingscategorie transparant maken
blog
16 maart 2022

Een ondoorzichtige beleggingscategorie transparant maken

Veel vermogenden investeren al in vastgoed, anderen denken daar serieus over na. De afgelopen tijd was vastgoed een solide investering, is dat nog steeds zo?
Man met horloge aan bureau

Het is in de afgelopen jaren niet makkelijker geworden om te investeren. Denk aan opgelopen waarderingen, het weren van beleggers uit grote steden en toenemende wet- en regelgeving rondom duurzaamheid. 

Van Lanschot Kempen heeft een Vastgoedvergelijker ontwikkeld waarbij de expertise en het datagedreven model van onze professionele beleggers toegankelijk is voor particuliere klanten. Het model leest meer dan 20 miljoen datapunten per dag in, en beoordeelt vastgoedobjecten gebruikmakend van informatie over landelijke trends, macro-economische ontwikkelingen, cijfers over misdaad en werkgelegenheid en toegang tot lokale voorzieningen. De Vastgoedvergelijker maakt de vastgoedmarkt transparanter en zorgt ervoor dat u de juiste keuze kunt maken tussen beschikbare panden waarbij emotie niet meer de allesbepalende factor hoeft te zijn.

Vanuit vermogensstructurering wordt ingezoomd op vastgoed en hoe dat kan worden ingepast in het familievermogen. Direct vastgoed zien wij bij veel van onze klanten terug als onderdeel van de beleggingsportefeuille. Belastingheffing beïnvloedt mede het uiteindelijke beleggingsrendement. Hierbij worden we momenteel nog geconfronteerd met een aantal onzekerheden. Denk hierbij aan toekomstige herziening van box 3 en de wetgeving rondom het excessief financieren bij de eigen vennootschap. Aandacht hierbij verdient ook de belastingheffing bij overlijden en het mogelijke liquiditeitenbeslag die dit mee kan brengen. Genoeg onderwerpen om met u over van gedachten te wisselen. 

Het thema vastgoed staat daarom centraal in aankomend Vaktechnisch Seminar. Omstreeks april/mei ontvangt u van ons een uitnodiging met datums en locaties van de bijeenkomsten. We kijken er naar uit u in juni (weer fysiek) te mogen begroeten! 

 
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel