Online verdiepingssessies Kempen Alternative Credits in maart

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Online verdiepingssessies Kempen Alternative Credits in maart
Webinar
05 maart 2021

Online verdiepingssessies Kempen Alternative Credits in maart

In de afgelopen tien jaar is er een sterke opmars geweest van alternatieve beleggingsvormen in bedrijfsleningen naast reguliere bankkredieten en obligatie-uitgiftes: Alternative Credits. Wij vinden deze categorie in de huidige obligatie-omgeving kansrijk.
Alternative credit

U heeft op 5 maart tijdens ons webinar over Alternative Credits kennis kunnen maken met deze beleggingscategorie die bestaat uit Distressed Debt (schuldpapier van ondernemingen in financiële nood), Structured Credit (gebundeld schuldpapier gedekt door onder andere hypotheekleningen en consumentenleningen) en Direct Lending (onderhandse leningen aan middelgrote bedrijven die niet (meer) kunnen lenen bij banken).  

Graag nodigen wij u uit voor drie verdiepende sessies over Alternative Credits, waarbij wij onder andere ingaan op de beleggingsfilosofie, kansen en risico’s en de beleggingen in de fondsen:

De sessies vinden plaats via Teams Live, een anonieme versie van Microsoft Teams, waarin iedereen discreet en actief kan deelnemen. U heeft dus de gelegenheid om al uw vragen via de chat aan onze fondsmanagers te stellen tijdens deze sessies. Kijk hieronder voor meer informatie en voor de links om u op te geven voor één of meerdere sessies.

Verdiepingssessies

Structured credit een aantrekkelijke risico-rendementspropositie

Kempen Diversified Structured Credit Pool
Dinsdag 16 maart, 10.00 uur

Tijdens deze verdiepingssessie geeft Remko van der Erf een toelichting op de Kempen Diversified Structured Credit Pool. Dit fonds belegt in een beperkt aantal Structured Credit fondsen van specialistische managers.

Structured Credit biedt een hoger rendement dan traditionele obligaties met een vergelijkbare kredietrating en kan door de andere onderliggende blootstelling, aan onder andere de ‘gewone burger’, waardevolle risicospreiding opleveren. Aandachtspunten zijn de lagere liquiditeit en het feit dat het een relatief complex beleggingsproduct is.

Kempen Diversified Distressed Debt Pool
Donderdag 18 maart, 11.00 uur

In deze verdiepingssessie licht Remko van der Erf licht de Kempen Diversified Distressed Debt Pool toe. Dit beleggingsfonds belegt in breed gespreide schuld van bedrijven met financiële problemen.

Dit soort beleggingen is erg aantrekkelijk na een recessie, omdat meer bedrijven dan normaal in financiële nood verkeren. Daardoor bestaat de mogelijkheid goede rendementen te behalen en tegelijkertijd faillissementen van bedrijven af te wenden door schuld te herstructureren. Het hogere risico op wanbetaling proberen we te mitigeren door spreiding. Het fonds heeft wel lagere liquiditeit.

Direct lending

Kempen European Direct Lending Pool
Dinsdag 23 maart, 11.00 uur

Theo Nijssen geeft een toelichting op de Kempen European Direct Lending Pool. Dit fonds van Kempen belegt gespreid in twee tot vier fondsen van gerenommeerde direct lending managers.

Direct Lending was voorheen alleen toegankelijk voor institutionele beleggers, maar met deze pool wordt het ook toegankelijk voor onze particuliere klanten. Direct Lending biedt kans op een hoger rendement dan traditionele beursgenoteerde obligaties, terwijl duurzaamheid een integraal onderdeel is van de aanpak. Daartegenover staan wel een lagere liquiditeit en een hoger kredietrisico. 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een of meerdere sessies via de knop ‘Aanmelden’. Na registratie ontvangt u een automatische bevestiging met de link naar de sessie en enkele dagen voor het webinar ontvangt u een herinnering.

Bent u geïnteresseerd, maar verhinderd op de genoemde data? Meldt u zich dan aan via de knop 'Terugkijken'. U ontvangt na afloop van de sessie een link waarmee u de opname kunt bekijken.

Meer informatie

Ondervindt u problemen met het registreren via de links, of hebt u een andere vraag, stuur ons dan een bericht.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel