Befesa verduurzaamt staalproductie

Marnix Kluiters
Adviseur corporate social responsibility
  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Befesa verduurzaamt staalproductie
Befesa verduurzaamt staalproductie

Befesa verduurzaamt staalproductie

Podcast
23 december 2020
Podcast - Betrokken aandeelhouderschap leidt tot hogere duurzaamheidsscore voor recyclebedrijf.


De staalindustrie associeer je niet meteen met duurzaamheid. De Duitse recycler Befesa speelt een belangrijke rol bij de duurzame productie van staal. Het bedrijf is marktleider in het ophalen van zogenoemd staalstof bij staalfabrikanten om dat vervolgens te hergebruiken.

In deze podcast vertelt Chris Kaashoek, portefeuillemanager van het Kempen Global Small Cap Fund, over de belangrijke rol die Befesa speelt bij het verduurzamen van de staalproductie. Duurzaamheid zit in het DNA van deze onderneming, maar toch zag Kaashoek dat er ruimte voor verbetering was. Hij vertelt hoe hij met Befesa in gesprek ging en hoe dat leidde tot een hogere duurzaamheidsscore voor het bedrijf.

Marnix Kluiters, adviseur corporate social responsibility bij Van Lanschot Kempen, presenteert deze podcast. 

Financiële en niet-financiële criteria

Duurzaam beleggen is voor steeds meer klanten van Van Lanschot Kempen belangrijk. Een duurzaam beleggingsproces weegt behalve financiële data ook niet-financiële (duurzame) data mee en Van Lanschot Kempen heeft zijn beleggingsproces daarop ingericht.

We hanteren onder andere een zogenoemde 'engagementstrategie' waarin we een dialoog voeren met bedrijven en fondsmanagers om hun duurzame prestaties te verbeteren (oog voor mens, milieu, maatschappij en goed bestuur). We hebben ervaren dat betrokken aandeelhouderschap tot veranderingen in het bedrijfsbeleid kan leiden en vertellen daarover in een serie podcasts. 

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen? Lees dan verder op onze website of neem contact op met een beleggingsspecialist.

Informatie over deze publicatie

Deze publicatie is uitgebracht door Van Lanschot Kempen Wealth Management N.V. (Van Lanschot). Meer informatie over de betrokken personen, beloningen, bronnen, aansprakelijkheden en mogelijke belangenconflicten die verband houden met deze publicatie leest u in de uitgebreide disclaimer.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel