"75 procent van de infrastructuur die wij in 2050 gebruiken bestaat nu nog niet"

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. "75 procent van de infrastructuur die wij in 2050 gebruiken bestaat nu nog niet"
fiets man zuidas advocaat accountant

"75 procent van de infrastructuur die wij in 2050 gebruiken bestaat nu nog niet"

Podcast
03 november 2020
De verwachte investeringen maken infrastructuur een beleggingscategorie om in de gaten te houden.

 

Infrastructuur is een hele actuele beleggingscategorie. Trends als de urbanisatie in opkomende landen, de energietransitie, 5G, klimaatverandering maar ook de Covid-19-pandemie en de Amerikaanse verkiezingen raken op de één of andere manier aan infrastructuur.

Redacteur Maarten van der Pas praat met Thomas van der Meij, beheerder van het Kempen Global Listed Infrastructure Fund, over beleggen in infrastructuur. Over de enorme investeringen die de komende decennia worden verwacht, de defensieve eigenschappen van deze beleggingscategorie, hoe rekening te houden met klimaatverandering en of je nog wel moet investeren in oliepijpleidingen.

Informatie over deze publicatie

Deze publicatie is uitgebracht door Van Lanschot Kempen Wealth Management N.V. (Van Lanschot). Meer informatie over de betrokken personen, beloningen, bronnen, aansprakelijkheden en mogelijke belangenconflicten die verband houden met deze publicatie leest u in de uitgebreide disclaimer.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel