Volkswagen verandert bedrijfscultuur en is ambitieus in CO2-reductie

Marnix Kluiters
Adviseur corporate social responsibility
  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Volkswagen verandert bedrijfscultuur en is ambitieus in CO2-reductie
volkswagen fabriek

Volkswagen verandert bedrijfscultuur en is ambitieus in CO2-reductie

Podcast
10 juni 2020
Hoe een autofabrikant onder druk van een obligatiebelegger duurzamer werd. Een nieuwe podcast-aflevering in onze serie over duurzaam beleggen.

 

Alain van der Heijden, portefeuillebeheerder van Kempen Euro Credit Fund, vertelt hoe hij als obligatiehouder van Volkswagen de autofabrikant aansprak op zijn bedrijfscultuur en rol in het klimaatdebat. Aanleiding was het dieselschandaal. Dat had resultaat. Volkswagen heeft in de Raad van Bestuur een functionaris voor compliance en integriteit aangesteld. En het is de autofabrikant met de meest ambitieuze doelstellingen voor de productie van elektrische auto's en het terugdringen van zijn CO2-uitstoot.

Engagement ook voor obligatiehouders

Een dialoog aangaan met een onderneming om de duurzame prestaties te verbeteren (oog voor mens, milieu, maatschappij en goed bestuur) wordt engagement genoemd. Daarbij wordt vaak aan aandeelhouders gedacht, want een aandeelhouder heeft stemrecht. Maar Van der Heijden laat zien dat een obligatiehouder ook invloed kan hebben op het beleid van een onderneming.

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen? Lees dan verder op onze website of neem contact op met een beleggingsspecialist.

Informatie over deze publicatie

Deze publicatie is uitgebracht door Van Lanschot Kempen Wealth Management N.V. (Van Lanschot). Meer informatie over de betrokken personen, beloningen, bronnen, aansprakelijkheden en mogelijke belangenconflicten die verband houden met deze publicatie leest u in de uitgebreide disclaimer.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel