Nike stelt onder druk van aandeelhouders leefbaar loon centraal

Marnix Kluiters
Adviseur corporate social responsibility
  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Nike stelt onder druk van aandeelhouders leefbaar loon centraal
nike sneakers

Nike stelt onder druk van aandeelhouders leefbaar loon centraal

Podcast
01 april 2020
Hoe betrokken aandeelhouderschap leidde tot fatsoenlijk loon in kledingindustrie. Een nieuwe podcast-aflevering in onze serie over duurzaam beleggen.

 

Duurzaam beleggen is voor steeds meer klanten belangrijk. Van Lanschot Kempen hanteert onder andere een zogenoemde 'engagementstrategie' waarin we een dialoog voeren met bedrijven en fondsmanagers. Waarom is die strategie zo belangrijk voor een duurzaam beleggingsproces en hoe werkt zo’n traject in de praktijk?

Marnix Kluiters praat over betrokken aandeelhouderschap met Mark Oud, beheerder van het Kempen Sustainable Value Creation Fund. In deze korte podcast vertelt Oud hoe hij als aandeelhouder van Nike in gesprek ging met het sportmerk over het betalen van een leefbaar loon aan de werknemers in de fabrieken van Nike en van zijn toeleveranciers. Dat had tot resultaat dat Nike het betalen van een leefbaar loon concreet opnam in zijn sociaal beleid en het ook laat terugkomen in afspraken met toeleveranciers.

Ook vertelt Oud over het Platform Living Wage Financials (PLWF). Kempen is lid van dit platform waarin financiële instellingen zich inzetten voor een leefbaar loon in de kledingindustrie.

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen? Lees dan verder op onze website of neem contact op met een beleggingsspecialist.

Informatie over deze publicatie

Deze publicatie is uitgebracht door Van Lanschot Kempen Wealth Management N.V. (Van Lanschot). Meer informatie over de betrokken personen, beloningen, bronnen, aansprakelijkheden en mogelijke belangenconflicten die verband houden met deze publicatie leest u in de uitgebreide disclaimer.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel