Hoe Shell door druk van aandeelhouders duurzamer werd

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Hoe Shell door druk van aandeelhouders duurzamer werd

Hoe Shell door druk van aandeelhouders duurzamer werd

podcast
11 maart 2020
Podcast over hoe betrokken aandeelhouderschap of engagement leidde tot minder uitstoot van CO2.

 

Duurzaam beleggen is voor steeds meer klanten belangrijk. Van Lanschot Kempen hanteert onder andere een zogenoemde 'engagementstrategie' waarin we een dialoog voeren met bedrijven en fondsmanagers. Waarom is die strategie zo belangrijk voor een duurzaam beleggingsproces en hoe werkt zo’n traject in de praktijk?

Marnix Kluiters praat over betrokken aandeelhouderschap met Dimitri Willems, beheerder van het Kempen Global High Dividend Fund en Kempen European High Dividend Fund. In deze korte podcast vertelt Willems hoe hij als aandeelhouder van Shell in gesprek gaat met het topmanagement van de oliemaatschappij over duurzaamheid. Dat had tot resultaat dat Shell zijn beleid voor het terugdringen van de CO2-uitstoot aanscherpte.

Duurzaam beleggingsproces

Een duurzaam beleggingsproces weegt behalve financiële data ook niet-financiële (duurzame) data mee. Wij hebben ons beleggingsproces daar op ingericht. Daarin speelt onze engagementstrategie een belangrijke rol: we voeren een dialoog met bedrijven en fondsmanagers om hun resultaten op het gebied van duurzaamheid te verbeteren. We hebben ervaren dat betrokken aandeelhouderschap tot veranderingen in het bedrijfsbeleid kan leiden.

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen? Neem dan contact op met uw beleggingsspecialist.

Marnix Kluiters is product manager verantwoord ondernemen bij Van Lanschot Kempen.