Nutsbedrijf CLP zag af van twee nieuwe steenkoolcentrales

Marnix Kluiters
Adviseur corporate social responsibility
  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Nutsbedrijf CLP zag af van twee nieuwe steenkoolcentrales
vervuiling milieu co2-uitstoot

Nutsbedrijf CLP zag af van twee nieuwe steenkoolcentrales

podcast
24 februari 2020
Waarom is een 'engagementstrategie' zo belangrijk voor een duurzaam beleggingsproces en hoe werkt zo’n traject in de praktijk? In deze podcast hoort u hoe gesprekken met CLP ertoe leidden dat strengere doelen voor de CO2-uitstoot werden gesteld.

 

Duurzaam beleggen is voor steeds meer klanten belangrijk. Van Lanschot Kempen hanteert onder andere een zogenoemde 'engagementstrategie' waarin we een dialoog voeren met bedrijven en fondsmanagers. Waarom is die strategie zo belangrijk voor een duurzaam beleggingsproces en hoe werkt zo’n traject in de praktijk?

Marnix Kluiters praat over betrokken aandeelhouderschap met Jags Walia, portefeuillemanager van het Kempen Global Listed Infrastructure Fund. In deze korte podcast vertelt Walia hoe gesprekken met nutsbedrijf CLP Group eroe leidden dat werd afgezien van de bouw van twee nieuwe steenkoolcentrales. En hoe strengere doelen voor de CO2-uitstoot werden gesteld. 

Duurzaam beleggingsproces

Een duurzaam beleggingsproces weegt behalve financiële data ook niet-financiële (duurzame) data mee. Wij hebben ons beleggingsproces daar op ingericht. Daarin speelt onze engagementstrategie een belangrijke rol: we voeren een dialoog met bedrijven en fondsmanagers om hun resultaten op het gebied van duurzaamheid te verbeteren. We hebben ervaren dat betrokken aandeelhouderschap tot veranderingen in het bedrijfsbeleid kan leiden.

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen? Lees dan verder op onze website of neem contact op met een beleggingsspecialist.

Informatie over deze publicatie

Deze publicatie is uitgebracht door Van Lanschot Kempen Wealth Management N.V. (Van Lanschot). Meer informatie over de betrokken personen, beloningen, bronnen, aansprakelijkheden en mogelijke belangenconflicten die verband houden met deze publicatie leest u in de uitgebreide disclaimer.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel