Modeketen Abercrombie & Fitch ging duurzamer opereren

Marnix Kluiters
Adviseur corporate social responsibility
  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Modeketen Abercrombie & Fitch ging duurzamer opereren
abercrombie fitch

Modeketen Abercrombie & Fitch ging duurzamer opereren

Podcast
25 november 2019
Een podcast over hoe betrokken aandeelhouderschap of engagement leidde tot een transparant duurzaamheidsbeleid.

 

Duurzaam beleggen is voor steeds meer klanten belangrijk. Van Lanschot Kempen hanteert onder andere een zogenoemde 'engagementstrategie' waarin we een dialoog voeren met bedrijven en fondsmanagers. Waarom is die strategie zo belangrijk voor een duurzaam beleggingsproces en hoe werkt zo’n traject in de praktijk?

Marnix Kluiters praat hierover met Maarten Vankan, portfoliomanager van het Kempen Global Small Cap Fund. In deze korte podcast vertelt Vankan hoe het engagementtraject met modeketen Abercrombie & Fitch in zijn werk is gegaan en welke resultaten dat heeft opgeleverd. 

Duurzaam beleggingsproces

Een duurzaam beleggingsproces weegt behalve financiële data ook niet-financiële (duurzame) data mee. Wij hebben ons beleggingsproces daar op ingericht. Daarin speelt onze engagementstrategie een belangrijke rol: we voeren een dialoog met bedrijven en fondsmanagers om hun resultaten op het gebied van duurzaamheid te verbeteren. We hebben ervaren dat betrokken aandeelhouderschap tot veranderingen in het bedrijfsbeleid kan leiden.

Wilt u meer weten over duurzaam beleggen? Lees dan verder op onze website of neem contact op met een beleggingsspecialist.

Informatie over deze publicatie

Deze publicatie is uitgebracht door Van Lanschot Kempen Wealth Management N.V. (Van Lanschot). Meer informatie over de betrokken personen, beloningen, bronnen, aansprakelijkheden en mogelijke belangenconflicten die verband houden met deze publicatie leest u in de uitgebreide disclaimer.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel