Infrastructuur: een noodzakelijke belegging

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Infrastructuur een noodzakelijke belegging

Infrastructuur: een noodzakelijke belegging

18 oktober 2019
Themapublicatie - De lage reële rente maakt infrastructuur een aantrekkelijke beleggingscategorie.

Themapublicatie - De lage reële rente maakt infrastructuur een aantrekkelijke beleggingscategorie.

 

In het kort:

  • Lage reële rente pakt gunstig uit voor infrastructuurbeleggingen
  • Infrastructuur en beleggingen in infrastructuur zijn onmisbaar voor economie en samenleving
  • Beleggingsoplossingen voor infrastructuur met beleggingsfondsen, ETFs en individuele aandelen.

Infrastructuur vinden wij een aantrekkelijke beleggingscategorie. Juist nu. De ruimere monetaire koers van centrale banken zorgt voor een lage reële rente. In de Verenigde Staten is deze gedaald van 1,0% begin dit jaar naar slechts 0,2% nu. In de publicatie Infrastructuur: een noodzakelijke belegging laten we zien dat dit omstandigheden zijn die in de regel gunstig uitpakken voor infrastructuurbeleggingen.

 

Inspelen op lange termijntrends

Ook voor de langere termijn vinden wij infrastructuur een aantrekkelijk belegging. De bevolkingstoename, urbanisatie en de explosieve groei van het dataverkeer vragen om toenemende investeringen in infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan wegen, bruggen en tunnels, spoor- en metrolijnen, ziekenhuizen, vliegvelden maar ook datanetwerken en pijpleidingen. Infrastructuur is daarmee onmisbaar voor economie en samenleving. Private partijen spelen daarbij een steeds belangrijkere rol en dat zorgt voor een groeiend aantal beleggingsmogelijkheden.

 

 

Van Lanschot biedt verschillende oplossingen om in infrastructuur te beleggen. Dit kan zowel met fondsen die beleggen in beursgenoteerd als niet-beursgenoteerd infrastructuur, een infrastructuurindex volgen of met individuele infrastructuuraandelen te beleggen. Die oplossingen worden in de themapublicatie beschreven. Download de publicatie ook om meer te leren over infrastructuurtrends en specifieke eigenschappen van infrastructuurbeleggingen zoals gevoeligheid voor rente en inflatie, neerwaarts risico en opwaarts potentieel.

 

Emile Broesterhuizen is specialist aandelen.

Download

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel