Van Lanschot vergroot opnieuw positie in aandelen

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Van Lanschot vergroot opnieuw positie in aandelen

Van Lanschot vergroot opnieuw positie in aandelen

02 november 2018
We kopen aandelen uit Europa en opkomende landen bij, positie in liquiditeiten is verkleind.

We kopen aandelen uit Europa en opkomende landen bij, positie in liquiditeiten is verkleind.

 

In het kort:

  • Aandelen Europa en opkomende landen opgehoogd met  gemiddeld 2 procentpunt in portefeuilles
  • Beleggingsbeleid Van Lanschot kent nu een licht overwogen positie in aandelen
  • Aanleiding waren voldoende goede bedrijfscijfers in VS en Europa

Van Lanschot grijpt de correctie op de mondiale aandelenmarkten aan om zijn aandelenbelang stapsgewijs uit te breiden. De eerste stap zetten we op 24 oktober vanwege het te negatieve sentiment bij aandelenbeleggers. Toen kochten we Amerikaanse en Europese aandelen bij. Op 2 november hebben we een tweede stap gezet.

 

Waarom een tweede stap?

Wij hebben een beter inzicht gekregen in de ontwikkeling van bedrijfscijfers. De derdekwartaalcijfers laten gemiddeld genomen positieve winstverrassingen zien. Vooral in de Verenigde Staten waar tot nu toe 82% van de gemelde winstresultaten boven verwachting is. Dat is bovengemiddeld hoog. In Europa is dit 55% en daarmee wordt aan de verwachtingen voldaan. Wij zien verder dat de Amerikaanse aandelenmarken en het positieve sentiment bij Amerikaanse beleggers leidend blijven voor de rest van de wereld. Dat voedt ons optimisme voor aandelen in andere regio’s.

 

Welke stap wordt gezet?  

Wij hebben aandelen in de regio’s opkomende landen en Europa bijgekocht. De 2% procentpunt ophoging van het aandelenbelang is pro rata verdeeld over de regio’s. De keuze voor deze twee regio’s is gebaseerd op de gedaalde waardering door de beurscorrectie. De aandelen-aankopen gingen ten laste van liquiditeiten.

 

Beleggingsbeleid

Na deze aanpassing heeft Van Lanschot een licht overwogen positie in aandelen en zijn we overwogen op Europees vastgoed. Bij aandelen blijven we onderwogen in Europese aandelen, neutraal in Amerikaanse aandelen en overwogen in aandelen uit opkomende landen (met name Azië). Onderstaande tabel laat onze huidige asset allocatie zien.

 

 

Jack Horvest is investment specialist.

 

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel