Themapublicatie: Private debt, het financieren van bedrijven

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Themapublicatie Private debt het financieren van bedrijven

Themapublicatie: Private debt, het financieren van bedrijven

27 augustus 2018
Bedrijven direct en zonder tussenkomst van een bank financieren is in opkomst. Sinds de kredietcrisis zijn banken, als gevolg van veranderende wet- en regelgeving, terughoudender geworden in het financieren van bedrijven. Vandaar dat de ondernemer van deze, veelal gezonde en veelbelovende bedrijven, op zoek gaat naar andere financieringsmogelijkheden.

Bedrijven direct en zonder tussenkomst van een bank financieren is in opkomst. Sinds de kredietcrisis zijn banken, als gevolg van veranderende wet- en regelgeving, terughoudender geworden in het financieren van bedrijven. Vandaar dat de ondernemer van deze, veelal gezonde en veelbelovende bedrijven, op zoek gaat naar andere financieringsmogelijkheden.

Startende ondernemers vinden hun weg via crowd funding, maar middelgrote ondernemingen bewandelen steeds vaker de weg van de ‘private debt’ financiering. Een markt die enorm groeit in Europa.

In de themapublicatie Private Debt - het financieren van bedrijven - leest u over de ontwikkeling van deze markt en waarom wij denken dat deze beleggingscategorie waarde kan toevoegen aan u beleggingsportefeuille. Tevens presenteren wij u een concrete beleggingsoplossing om dit interessante thema te bespelen.

Download