Dividend Top 10: Shell voert lijst aan

Emile Broesterhuizen - Van Lanschot
Emile Broesterhuizen
Specialist Aandelen
  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Dividend Top 10 Shell voert lijst aan

Dividend Top 10: Shell voert lijst aan

12 juli 2018
Allianz en Merck & Co nieuw in top 10, Qualcomm en AXA eruit.

Allianz en Merck & Co nieuw in top 10, Qualcomm en AXA eruit.

 

Bron: Morningstar, Bloomberg, 10 juli 2018
*Op basis van de dividendverwachting voor de komende twaalf maanden, gebaseerd op Bloomberg analistenconsensus.
**Verwachte hoogte van eerstvolgende dividenduitkering. Dit is het dividend dat uitgekeerd wordt over de resultaten van de voorgaande periode (jaar, halfjaar of kwartaal).

 

Dividend top 10

De Dividend Top 10 is een selectie door Van Lanschot van tien aandelen met een dividendrendement van meer dan 3% en waarvan het dividend in onze ogen voldoende houdbaar is.

Omdat een hoog dividend niet altijd beter is richten wij ons bij de samenstelling van de top 10 op de kwaliteit van het dividend. De ondernemingen in deze lijst hebben een gedisciplineerd dividendbeleid. Andere criteria waar we rekening mee houden liggen in het verlengde van onze beleggingsovertuiging, zoals inspanningen van de bedrijven voor duurzaamheid. Zo komen we tot een Dividend Top 10 met een gemiddeld verwacht dividendrendement van 4,1%. Dat is hoger dan bijvoorbeeld de 2,5% van de MSCI World-index. We laten ook zien waarom selectie op dividendgroei belangrijk is bij een oplopende rente.

De dividendstijl heeft de afgelopen twintig jaar gemiddeld beter gepresteerd dan de MSCI World index. Een verklaring  voor dit bovengemiddelde rendement op hoogdividendaandelen is de kapitaaldiscipline. Ondernemingen die een groot deel van hun kasstromen uitkeren in de vorm van dividend, kunnen datzelfde kapitaal niet besteden aan verkeerde strategische keuzes.
 

Bekijk ook onze analyses van aandelen in de Dividend Top 10: Royal Dutch ShellTelefónicaAllianzUBS GroupIBMRocheProcter & GambleSiemensMerck & Co en Schlumberger. (enkel voor abonnees)

 

Emile Broesterhuizen is specialist aandelen.

Download

Emile Broesterhuizen - Van Lanschot
Emile Broesterhuizen
Specialist Aandelen

Meer weten over beleggen?

Persoonlijk beleggingsadvies
Beleggingsadvies, vermogensbeheer of een combinatie? Wij gaan graag voor u aan de slag.