Dé tien dividendaandelen van dit moment

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Dividend top 10
Dividend afbeelding Cornelis 2 - 2018

Dé tien dividendaandelen van dit moment

12 juni 2018
Elke drie maanden kiest Van Lanschot tien aandelen met een verwacht dividend­­­rendement van meer dan 3% over de komende twaalf maanden. Deze editie staat in het teken van de stijgende rente.

Om het dividendrendement aantrekkelijk te houden ten opzichte van de oplopende rente hebben we vooral aandelen geselecteerd op basis van dividendgroei.

1. AXA (5,9% verwacht dividendrendement)

Hoewel de overname van XL Group risico’s met zich meebrengt, vinden we dat beleggers het aandeel van deze verzekeraar te hard hebben afgestraft. Uiteindelijk zal de strategie met een grotere focus op het midden- en kleinbedrijf volgens ons haar vruchten afwerpen.

 

2. Royal Dutch Shell (5,3% verwacht dividendrendement)

We waarderen de ijzersterke kapitaaldiscipline van Royal Dutch Shell, waardoor de onderneming ook in staat is winstgevend te blijven als de olieprijs onder $ 60,- per vat zakt.

 

3. Telefónica (5,2% verwacht dividendrendement)

We zijn positief over de stappen die het management maakt om de schuldpositie terug te dringen. De aanwezigheid in het economisch herstellende Brazilië draagt volgens ons positief bij aan de omzetgroei.

 

4. IBM (4,5% verwacht dividendrendement)

We hebben er vertrouwen in dat het management een positieve ommekeer kan realiseren, die voor de onderneming tot hernieuwde omzet- en winstgroei zal leiden.

 

5. UBS (4,5% verwacht dividendrendement)

UBS loopt vooruit op de concurrentie met een versterkte focus op vermogensbeheer. De sterke balans biedt volgens ons ruimte voor kapitaalteruggave richting aandeelhouders.

 

6. Qualcomm (4,4% verwacht dividendrendement)

We zijn positief over de geplande overname van NXP waardoor Qualcomm een beter gespreide productportefeuille in handen krijgt.

 

7. Procter & Gamble (3,9% verwacht dividendrendement)

Met verschillende initiatieven om de productiviteit te verhogen, sterke kostenbesparingen en activistische aandeelhouders aan boord vinden wij de beleggingscasus van P&G aantrekkelijk.

 

8. Roche (3,9% verwacht dividendrendement)

Als marktleider in biologische medicijnen en diagnostiek bekleedt Roche een sterke marktpositie met grote concurrentievoordelen.

 

9. Siemens (3,4% verwacht dividendrendement)

Siemens zit in de laatste fase van een transformatie naar een onderneming met meer focus. De nieuwe strategie stelt winstgevendheid voorop in plaats van omzetgroei. Dat vinden we positief.

 

10. Schlumberger (3,0% verwacht dividendrendement)

Schlumberger profiteert als oliedienstverlener van een hogere olieprijs, als marktleider van een olie-gerelateerde sector die relatief weinig kapitaalintensief is.

Bron: Bloomberg per 4 juni 2018. Lijst kan onderhevig zijn aan veranderingen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Cover Cornelis juni 2018 - Van Lanschot_andersom_3

Interessant artikel? Abonneer u nu

Cornelis Magazine
Ontvang 2x per jaar het online magazine Cornelis. Het magazine staat boordevol interviews, video’s en interessante artikelen.

Meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens vindt u in onze privacy statement op de websit
Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.
Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel