Beleggers wennen aan blaffende hond die niet bijt

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Beleggers wennen aan blaffende hond die niet bijt

Beleggers wennen aan blaffende hond die niet bijt

23 mei 2018
President Trump zorgt voortdurend voor volatiliteit op aandelenmarkt, dat biedt kansen.

President Trump zorgt voortdurend voor volatiliteit op aandelenmarkt, dat biedt kansen.

In het kort:

  • President Trump hanteert ‘eigen zienswijze’
  • Onderhandelen met het mes op tafel
  • Liquiditeit achter de hand om tijdig in te stappen

 

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin was zondag goed geluimd over de handelsbesprekingen met China. Maar nauwelijks hadden de positieve woorden zijn mond verlaten of ze werden tegengesproken door president Trump. Die merkte fijntjes op niet tevreden te zijn met de geboekte voortgang. En passant nam de president ook nog andere politieke dossiers bij de kop. De onderhandelingen over het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA verlopen tergend langzaam. Een akkoord dit jaar nog is wenselijk.

Iran en Venezuela worden de economische duimschroeven aangedraaid en de mogelijk ontmoeting met Kim Jung-Un staat op losse schroeven. Het kwik in de politieke thermometer loopt stevig op.

Volatiliteit in aandelen biedt kansen 

Onderhandelen met voortdurend het mes op tafel behoort tot de tactieken van zakenman Trump. Het brengt van tijd tot tijd beweeglijkheid op de financiële markten die vervolgens weer afneemt. Een soort gewenning bij beleggers: de hond blaft vaak en luid, maar bijt niet door. Wij hebben de afgelopen maanden vaker op gewezen deze trend. Wij gaan er nog steeds vanuit dat het gezonde verstand uiteindelijk zegeviert in de politieke en handelsdossiers, maar de weg naar een oplossing kan hobbelig zijn.

Vanwege de mogelijke volatiliteit hebben wij recent in ons beleggingsbeleid onze aandelenposities nog iets verder afgebouwd en houden we liquiditeit achter de hand. Een daadwerkelijke doorbraak in bijvoorbeeld een handelsdossier kan fungeren als een instapmoment op de aandelenmarkt.
 

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel