Update sectorvisie: Energie naar Overwegen

  1. Inspiratie
  2. Beleggen
  3. Update sectorvisie Energie naar Overwegen

Update sectorvisie: Energie naar Overwegen

23 april 2018
Vanwege gunstige ontwikkelingen voor energieaandelen verhogen wij de sectoropinie.

Vanwege gunstige ontwikkelingen voor energieaandelen verhogen wij de sectoropinie.

De productiebeperkende afspraken van de OPEC werpen hun vruchten af en de balans in de oliemarkt is terug, mede dankzij een gunstige macro-omgeving.

Tegelijkertijd is de sector volgens ons aantrekkelijk gewaardeerd. De sector handelt momenteel op 15,5 maal de twaalfmaandswinstverhouding (bron: Bloomberg). Ondanks dat de olieprijs de afgelopen twaalf maanden met 43% is opgelopen, heeft de sectorindex 18% totaalrendement opgeleverd. Dat is amper hoger dan de brede MSCI World-index, die over dezelfde periode 17% steeg.

We geven de voorkeur aan producenten die in staat zijn hun olieproductie snel op te schalen. Selectiviteit op winstgevendheid vinden wij daarbij een vereiste. Binnen onze Convictielijst geven wij de voorkeur voor oliemajors Total en ExxonMobil, naast schalieolieproducent Diamondback Energy.

 

Download hieronder de laatste versie van de Sectorvisie.

 

Dit document dient als handvat voor actieve spreiding over sectoren. Het kan als vertrekpunt dienen bij de inrichting van de aandelenportefeuille. Per sector zetten we onze voorgestelde invulling uiteen met de favorieten uit onze Convictielijst Aandelen. Ook presenteren we voor het eerst onze Sector Notes, waarmee wij u naast onze geselecteerde Sector ETF’s een alternatieve beleggingsoplossing bieden.

Meer weten over beleggen?

Persoonlijk beleggingsadvies
Beleggingsadvies, vermogensbeheer of een combinatie? Wij gaan graag voor u aan de slag.

Download

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel