Macro-agenda goed gevuld

Macro-agenda goed gevuld

02 januari 2018
De aankomende week zijn de belangrijkste macro-economische gegevens voor de Verenigde Staten de Fed-notulen, werkloosheidspercentage, loonstijging, handelsbalans, ISM PMI's, fabrieksorders, bouwuitgaven en ADP-werkgelegenheidsverandering. Beleggers zullen ook uitkijken naar de bijgewerkte wereldwijde inkoopmanagersindices (PMIs) voor productie en dienstverlening; de Britse monetaire indicatoren; de inflatie in de eurozone en cijfers over de detailhandel en werkloosheid in Duitsland.

De aankomende week zijn de belangrijkste macro-economische gegevens voor de Verenigde Staten de Fed-notulen, werkloosheidspercentage, loonstijging, handelsbalans, ISM PMI's, fabrieksorders, bouwuitgaven en ADP-werkgelegenheidsverandering. Beleggers zullen ook uitkijken naar de bijgewerkte wereldwijde inkoopmanagersindices (PMI’s) voor productie en dienstverlening; de Britse monetaire indicatoren; de inflatie in de eurozone en cijfers over de detailhandel en werkloosheid in Duitsland.

Eurozone

Positief nieuws uit de eurozone. De leningen aan huishoudens in de regio stegen in november 2017 namelijk met 2,8% naar € 5,85 miljard, na 2,7% in oktober. Het was de scherpste stijging van de kredietverlening aan huishoudens sinds maart 2009. Ook de kredietverlening aan niet-financiële ondernemingen nam toe en wel met 3,1%, ten opzichte van 2,9% in de voorgaande maand. De groei van leningen aan de particuliere sector, inclusief huishoudens en niet-financiële ondernemingen, nam toe van 2,8% in oktober naar 2,9% in november.

Verder wordt er verwacht dat de Duitse consumentenprijzen in december 2017 met 1,7% zullen stijgen, na een groei van 1,8% in de voorgaande maand en een marktconsensus van 1,5%. De kosten van energie en voedsel stegen in een zacht tempo, terwijl de diensteninflatie steeg.

China

De Manufacturing PMI in China steeg tot 51,5 in december 2017 ten opzichte van 50,8 in de voorgaande maand en boven de marktconsensus van 50,6. Het was de hoogste waarde sinds augustus. Dit was een gevolg van snellere stijging van de output en nieuwe orders. Daarnaast nam de koopactiviteit voor de zevende achtereenvolgende maand toe, en nam het vertrouwen licht toe.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel