Macrogeluiden positief

Macrogeluiden positief

10 oktober 2017
De weinige geluiden die we hoorden van het macro-economische front zijn positief. In de VS blaakt het midden- en kleinbedrijf van vertrouwen en in eigen land wordt er meer geproduceerd door de industrie. Prima geluiden.

De weinige geluiden die we hoorden van het macro-economische front zijn positief. In de VS blaakt het midden- en kleinbedrijf van vertrouwen en in eigen land wordt er meer geproduceerd door de industrie. Prima geluiden.

Het optimisme stijgt

Onder het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf althans. Het vertrouwenspeil onder de kleinere ondernemers steeg in augustus tot 105,3 indexpunten. Fractioneel hoger dan de 105,2 indexpunten die eind juli op het bord prijkte. En daarmee is niet alleen de gemiddelde marktverwachting – deze lag op 105 indexpunten – maar ook de hoogste stand sinds februari bereikt.

Het is een goede zaak dat het vertrouwenspeil op peil blijft. Een beeld dat we overigens al sinds begin dit jaar zien. Bovendien wordt het midden- en kleinbedrijf gezien als het fundament van ondernemend Amerika. Kortom we kunnen erop vertrouwen dat het nog wel even goed blijft gaan met de Amerikaanse economie.

Nederlandse industrie weer in de lift

Na maanden van teruglopende productie steeg de Nederlandse industriële productie in augustus weer. En wel met 3,9% jaar op jaar. In juli bleek dat nog 2,8% te zijn. Vooral in de transport-, elektronica- en voedingssector was er groei te bespeuren. Daar stond een mindere productie in de sector chemie, de plasticindustrie en de basismaterialen tegenover.

Een positieve ontwikkeling. Eentje die in onze ogen het gevolg is van de goede gang van zaken in Europa.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel