Japanse economie blijft op stoom

Japanse economie blijft op stoom

11 oktober 2017
Opnieuw stilte aan het macrofront. Dit keer enkel een noemenswaardig geluid vanuit het land van de rijzende zon. De Japanse fabrieksorders stegen voor de tweede achtereenvolgende maand. Een prima ontwikkeling.

Opnieuw stilte aan het macrofront. Dit keer enkel een noemenswaardig geluid vanuit het land van de rijzende zon. De Japanse fabrieksorders stegen voor de tweede achtereenvolgende maand. Een prima ontwikkeling.

Japanse fabrieksorders stijgen weer

Het aantal fabrieksorders - exclusief schepen en elektrische apparatuur - steeg in augustus met 3,4% op maandbasis. Dat was beduidend minder dan in de voorgaande maand juli. In die maand bedroeg de groei 8,0%. Maar de gemiddelde economenverwachting van 1,1% werd ruimschoots overtroffen.

De groei kwam vooral uit de industrie, ingegeven door de vraag naar ijzer en staal, en uit de voedsel- en drankensector.

Jaar op jaar bedroeg de groei 4,4%, nadat we in juli met een daling (-7,5%) van het aantal orders werden geconfronteerd.

Al met al een goede update en eentje die ons vertrouwen in de Japanse economie bevestigt.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel