Uitleg ID Check

Voor de diensten van Van Lanschot moet u zich identificeren. Dit doet u gemakkelijk via de digitale ID-check. Het is snel én veilig.
ID Check download

Download de Login App en start ID Check

Download de Login App in de App Store of Play Store en klik op 'Begin Identiteitscontrole'. Als u reeds de  Login App heeft geïnstalleerd en geregistreerd bent, klik dan op 'Instellingen' en vervolgens op de optie 'Account toevoegen'.
Invitatiecode

Invitatiecode

Stap 1
Toets de invitatiecode in die u heeft ontvangen van uw banker. Elke invitatiecode is uniek en gekoppeld aan een specifiek persoon. Let erop dat u de code gebruikt die gerelateerd is aan degene die de ID Check gaat doen.
    ipad

Het type documenten dat wij ondersteunen

ios vs android
    Op iPhone en iPad ondersteunen we het gebruik van zowel paspoorten als ID-kaarten. Op Android ondersteunen we dusver alleen het gebruik van paspoorten voor de ID Check.
      Scan-document

Scan uw ID-document

stap 2
      De app gebruikt de camera van uw apparaat om een foto te maken van het door u gekozen ID-document. De app neemt de foto automatisch wanneer het ID goed in beeld is. Volg de suggesties in het scherm voor een beter resultaat.
        maak selfie tip

Bereid een selfie voor: do's en don'ts

tip
        De app maakt een foto van uw gezicht om het te vergelijken met dat op uw ID-document. Volg deze tips voor een optimaal resultaat:
          • Centreer uw gezicht in het ovale frame
          • Houd een neutrale gezichtsuitdrukking aan
          • Knipper met uw ogen als u klaar bent
          • Draag geen sjaal of hoed
          • Draag geen bril
          Neem-selfie

Maak een selfie

stap 3
          De app gebruikt de camera van de smartphone om een foto van uw gezicht te nemen. Volg de tips en instructies op het scherm om de meest effectieve foto te nemen. De foto wordt automatisch gemaakt als u knippert met uw ogen.
            Klaar

Klaar!

U hebt alle stappen met succes doorlopen en ons systeem zal de resultaten doorsturen naar uw banker. Hij of zij neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Heeft u vragen die hier niet zijn beantwoord?