1. Help
  2. FXTrader
  3. Veilig gebruik

Veilig gebruik

help - fx trader
Door de volgende adviezen op te volgen maakt u veilig gebruik van Van Lanschot FX Trader.

Controleer de beveiligde verbinding

Controleer wanneer u bent ingelogd of het internetadres in de adresregel begint met https: // fxtrader.vanlanschot.com / Login... De 's' in 'https' staat voor secure en geeft aan dat u zich in een beveiligde omgeving bevindt. Staat er alleen ‘http’ (zonder ‘s’) dan is de internetverbinding niet beveiligd.

Log altijd uit

Bent u klaar met Van Lanschot FX Trader? Log altijd uit door op de button ‘uitloggen’ te klikken. Op deze wijze sluit u de beveiligde verbinding. Zo kan niemand op een onbewaakt moment verder gaan met Online Bankieren.

Als extra beveiliging wordt u automatisch uitgelogd als u langer dan een bepaalde periode geen handelingen verricht in de door u geopende sessie van Van Lanschot FX Trader.

Wees voorzichtig met gebruik van e-mail

• Open nooit een bestand of programma dat u hebt ontvangen van onbekenden.
  • Installeer nooit zomaar een programma dat u via e-mail, chatbox of uit een nieuwsgroep hebt ontvangen. Verwijder deze direct van uw computer (ook uit de map Verwijderde items).
  • Van Lanschot distribueert nooit software via e-mail.
  • Van Lanschot zal u nooit telefonisch, via e-mail of in een pop-up scherm vragen om vertrouwelijke informatie te verstrekken, zoals de pincode van uw bankpas of digipas.
  • Van Lanschot zal u nooit telefonisch, via e-mail of in een pup-up scherm vragen om een (beveiligings)update van Online Bankieren uit te voeren.

Bescherm uw pc

• Zorg voor een actieve en up-to-date virusscanner en firewall
  • Installeer geen illegale en onbekende software
  • Verwijder spyware
  • Houd uw besturingssysteem en internetbrowser up-to-date door de automatische updatefunctie aan te zetten

Meer informatie

De Nederlandse Vereniging van Banken, waarbij onze bank ook is aangesloten, heeft een eigen website waarop u meer leest over veilig betalingsverkeer. U ziet er welke maatregelen banken nemen, welke manieren criminelen gebruiken en hoe u hen voor kunt zijn. Voorkom misbruik van uw gegevens. Lees meer op www.veiligbankieren.nl.