Door de volgende adviezen op te volgen maakt u veilig gebruik van Van Lanschot FX Trader.

Controleer de beveiligde verbinding
Controleer wanneer u bent ingelogd of het internetadres in de adresregel begint met https: // fxtrader.vanlanschot.com / Login... De 's' in 'https' staat voor secure en geeft aan dat u zich in een beveiligde omgeving bevindt. Staat er alleen ‘http’ (zonder ‘s’) dan is de internetverbinding niet beveiligd.

Log altijd uit
Bent u klaar met Van Lanschot FX Trader? Log altijd uit door op de button ‘uitloggen’ te klikken. Op deze wijze sluit u de beveiligde verbinding. Zo kan niemand op een onbewaakt moment verder gaan met Online Bankieren.

Als extra beveiliging wordt u automatisch uitgelogd als u langer dan een bepaalde periode geen handelingen verricht in de door u geopende sessie van Van Lanschot FX Trader.

Wees voorzichtig met gebruik van e-mail

• Open nooit een bestand of programma dat u hebt ontvangen van onbekenden.
  • Installeer nooit zomaar een programma dat u via e-mail, chatbox of uit een nieuwsgroep hebt ontvangen. Verwijder deze direct van uw computer (ook uit de map Verwijderde items).
  • Van Lanschot distribueert nooit software via e-mail.
  • Van Lanschot zal u nooit telefonisch, via e-mail of in een pop-up scherm vragen om vertrouwelijke informatie te verstrekken, zoals de pincode van uw bankpas of digipas.
  • Van Lanschot zal u nooit telefonisch, via e-mail of in een pup-up scherm vragen om een (beveiligings)update van Online Bankieren uit te voeren.

Bescherm uw pc

• Zorg voor een actieve en up-to-date virusscanner en firewall
  • Installeer geen illegale en onbekende software
  • Verwijder spyware
  • Houd uw besturingssysteem en internetbrowser up-to-date door de automatische updatefunctie aan te zetten

Meer informatie

De Nederlandse Vereniging van Banken, waarbij onze bank ook is aangesloten, heeft een eigen website waarop u meer leest over veilig betalingsverkeer. U ziet er welke maatregelen banken nemen, welke manieren criminelen gebruiken en hoe u hen voor kunt zijn. Voorkom misbruik van uw gegevens. Lees meer op www.veiligbankieren.nl.

Van Lanschot maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de site, voor tracking en voor het bijhouden van statistieken. Gaat u verder op de site? Dan stemt u erin toe dat wij cookies plaatsen. Lees meer over cookies bij Van Lanschot