contact

Feestdagen

Hieronder vindt u de mogelijkheden van het betalingsverkeer en effectenhandel Euronext op feestdagen, en informatie over het versturen van uw betalingsopdrachten en effectenorders.

Openings- en sluitingstijden in 2018

Datum Feestdag Betalingsverkeer mogelijk Euronext Amsterdam geopend? Van Lanschot Client Services geopend? Kantoren Van Lanschot geopend?
ma. 1 januari
Nieuwjaarsdag
nee nee nee nee
vrij. 30 maart
Goede vrijdag
nee nee nee nee
 ma. 2 april
Tweede paasdag
nee nee nee nee
 vrij. 27 april
 Koningsdag beperkt* ja nee nee
 di. 1 mei
Dag van de Arbeid
nee **
nee ja ja
 do. 10 mei
Hemelvaartsdag beperkt* ja nee nee
 ma. 21 mei
Tweede pinksterdag
beperkt* ja nee nee
ma. 24 december
Kerstavond ja ja (tijdstip)
tot 16.00 uur
ja
di. 25 december
Eerste kerstdag
nee nee nee nee
wo. 26 december
Tweede kerstdag
nee nee nee nee
ma. 31 december
oudjaarsdag ja ja (tijdstip)
tot 16.00 uur
ja

 * De systemen van Equens en DNB zijn opengesteld op deze feestdagen, waardoor betalingsverkeer mogelijk is. Net als de andere banken in Nederland verwerkt Van Lanschot op deze dagen elektronisch aangeleverde betaalopdrachten (Online Bankieren) mits deze automatisch gefiatteerd kunnen worden.

** Aangezien de betaalsystemen van de Europese Centrale Bank en van de aangesloten landen (in Nederland DNB en equensWorldline) deze dag gesloten zijn, is verwerking van buitenlands én binnenlands betalingsverkeer op 1 mei niet mogelijk. Dit geldt ook voor spoedbetalingen. Wij adviseren relaties met overdracht van onroerend goed of bijvoorbeeld aankoop van een auto op 1 mei 2018, om in overleg met de wederpartij (spoed)betalingen eerder, echter uiterlijk maandag 30 april 2018 voor 14.30 uur, uit te laten voeren.

Kantoren Van Lanschot

Op werkdagen zijn de kantoren van Van Lanschot in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam geopend van 8.30 tot 17.30 uur. Onze overige locaties zijn op werkdagen op afspraak voor u geopend.

Telefonisch effectenorders opgeven

Voor het telefonisch opgeven van effectenorders kunt u terecht bij de Centrale Orderdesk van Van Lanschot Bankiers, via telefoonnummer +31 73 548 37 38.


Hebt u vragen?

meer weten
Van Lanschot Client Services helpt u graag verder. U bereikt deze afdeling op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur, telefoon 0800-1737 vanuit Nederland, +31 73 687 18 97 vanuit het buitenland.