contact

Feestdagen

Hieronder vindt u de mogelijkheden van het betalingsverkeer en effectenhandel Euronext op feestdagen, en informatie over het versturen van uw betalingsopdrachten en effectenorders.

Openings- en sluitingstijden in 2019

Datum Feestdag Betalings-
verkeer mogelijk
Euronext Amsterdam geopend? Van Lanschot Client Services open? Kantoren Van Lanschot open?
di. 1 januari
Nieuwjaarsdag
nee nee nee nee
vrij. 19 april
Goede vrijdag
nee nee nee nee
ma. 22 april
Tweede paasdag
nee nee nee nee
wo. 1 mei
Dag van de Arbeid
nee **
nee ja ja
do. 30 mei
Hemelvaartsdag beperkt* ja nee nee
ma. 10 juni
Tweede pinksterdag
beperkt* ja nee nee
di. 24 december
Kerstavond ja ja (tijdstip)
tot 16.00 uur
ja
wo. 25 december
Eerste kerstdag
nee nee nee nee
do. 26 december
Tweede kerstdag
nee nee nee nee
ma. 31 december
oudjaarsdag ja ja (tijdstip)
tot 16.00 uur
ja

 * De systemen van Equens en DNB zijn opengesteld op deze feestdagen, waardoor betalingsverkeer mogelijk is. Net als de andere banken in Nederland verwerkt Van Lanschot op deze dagen elektronisch aangeleverde betaalopdrachten (Online Bankieren) mits deze automatisch gefiatteerd kunnen worden.

** Aangezien de betaalsystemen van de Europese Centrale Bank en van de aangesloten landen (in Nederland DNB en equensWorldline) deze dag gesloten zijn, is verwerking van buitenlands én binnenlands betalingsverkeer op 1 mei niet mogelijk. Dit geldt ook voor spoedbetalingen. Wij adviseren relaties met overdracht van onroerend goed of bijvoorbeeld aankoop van een auto op 1 mei 2019, om in overleg met de wederpartij (spoed)betalingen eerder, echter uiterlijk dinsdag 30 april 2019 voor 14.30 uur, uit te laten voeren.

Kantoren Van Lanschot

Op werkdagen zijn de kantoren van Van Lanschot in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam geopend van 8.30 tot 17.30 uur. Onze overige locaties zijn op werkdagen op afspraak voor u geopend.

Telefonisch effectenorders opgeven

Voor het telefonisch opgeven van effectenorders kunt u terecht bij de Centrale Orderdesk van Van Lanschot Bankiers, via telefoonnummer +31 73 548 37 38.

Hebt u vragen?

meer weten
Van Lanschot Client Services helpt u graag verder. U bereikt deze afdeling op werkdagen van 08.30 tot 21.00 uur, telefoon 0800-1737 vanuit Nederland, +31 73 687 18 97 vanuit het buitenland.