1. Beleggen
  2. Zelf beleggen
Man op mobiel in appartement

De regie in eigen handen

zelf beleggen
  • Zelf de controle over uw beleggingen 
  • 24/7 toegang tot uw portefeuille met de Beleggen App  
  • Te combineren met Beleggingsadvies en Vermogensbeheer 

Zelf beleggen bij Van Lanschot

zelf beleggen
Heeft u een neus voor beleggen, volgt u beursontwikkelingen op de voet en wilt u de regie over uw vermogen volledig zelf behouden? Dan past Zelf Beleggen van Van Lanschot bij u. Stel uw eigen beleggingsportefeuille samen en speel actief in op kansen. Geef online uw aan- en verkooporders door of bel met de Orderdesk.   

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel) van uw inleg verliezen. 

beleggen app

24/7 inzicht met de Beleggen App 

Wilt u altijd en overal inzicht in uw beleggingsportefeuille? Download dan gratis de Van Lanschot Beleggen App. U kunt zelfstandig beleggen en direct uw resultaten en transactieoverzichten inzien. 

Aan de slag met Zelf Beleggen van Van Lanschot

Aanvragen

Ontdek of Zelf Beleggen bij u past door middel van de passendheidstoets

aanvragen

Zelf Beleggen is een dienst voor beleggers met ervaring. Er zijn risico's verbonden aan beleggen. Voldoende kennis van financiële markten en beleggingsproducten is dan ook essentieel. Bij het openen van uw Zelf-Beleggen-rekening doorloopt u een passendheidstoets. Dan weet u meteen of deze vorm van beleggen bij u past. De passendheidstoets bestaat uit twee delen: 

  1. In deel 1 stellen we vast of de dienst Zelf beleggen passend is voor u.
  2. In deel 2 beoordelen we of u voldoende kennis en ervaring heeft om te begrijpen welke risico's zijn verbonden aan Zelf Beleggen. De risico's van de verschillende soorten beleggingen kunnen sterk uiteenlopen. De antwoorden die u geeft op de vragen zijn van belang bij uw keuzes voor verschillende soorten beleggingen. 

Nadat u de toets heeft afgerond, kunt u op het formulier lezen of uw kennis en ervaring toereikend is om te kiezen voor Zelf Beleggen.  

Orders doorgeven

Stel uw portefeuille samen

Koopt u beleggingsfondsen? Lees het Essentiële informatie document (Eid) en selecteer uw beleggingen. Online voert u orders in en bekijkt u de status. Geen computer in de buurt? Geef uw orders dan telefonisch door aan de Orderdesk. Zo stelt u zelf uw portefeuille samen.
Begin met beleggen

Altijd 24/7 inzicht in uw portefeuille

In Mijn Van Lanschot en in de Beleggen App houdt u altijd overzicht. Het maakt niet uit waar u bent, u heeft altijd inzicht in uw beleggingen. 

Aan de slag met Zelf Beleggen van Van Lanschot  

afspraak maken
Wilt u aan de slag met Zelf Beleggen van Van Lanschot? Maak dan een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. We maken graag vrijblijvend kennis met u.   

Liever beleggen met een specialist? 

beleggingsadvies
Met beleggingsadvies belegt u zelf met toegang tot de expertise van Van Lanschot. Uw beleggingsspecialist geeft advies op basis van uw wensen en doelen over vermogensverdeling, spreiding of complexere beleggingsinstrumenten.

Als u kiest voor Beleggingsadvies kunt u altijd rekenen op een adviseur en sparringpartner van Van Lanschot, die uw doelen voor ogen houdt en kansen benut als die zich voordoen. Ook kunt u via Beleggingsadvies toegang krijgen tot advies over complexere beleggingsinstrumenten, zoals metatrends, private equity en vastgoed.

Wilt u geen omkijken naar uw beleggingen en vertrouwen op de deskundigheid van een beleggingsexpert? Kies dan voor Vermogensbeheer van Van Lanschot. Ervaren experts beleggen uw vermogen op basis van uw persoonlijke wensen en doelen.

Veelgestelde vragen over Zelf Beleggen


  • Wat kost Zelf Beleggen?
    Jaarlijks betaalt u een vergoeding van 0,15% over uw belegd vermogen. Daarnaast betaalt u 0,20% kosten over de waarde van uw transacties. Koopt u beleggingsfondsen? De makers hiervan berekenen ook kosten. De hoogte hangt af van het soort fonds. Lees meer over de tarieven
disclaimer

Risico's van Beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we beleggingsprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de beleggingsprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel