1. Beleggen
 2. Vermogensregie
 3. Vermogensopbouw voor medici
Duiker

Vermogensopbouw voor medici

vermogen voor later

Vermogensopbouw voor medisch professionals: orthodontisten Erik Reukers en Mignon Kindt-Ackermans aan het woord

Interview
 
Lees het interview

Daarom vermogensopbouw voor medici

De situatie van elke medicus is uniek. Dit geldt uiteraard ook voor uw financiële situatie. Hoe staat u tegenover vermogensopbouw? Misschien speelt u al een tijdje met gedachte om hiermee te starten. Of bent u hier juist al een tijdje mee bezig.

Er bestaan verschillende manieren om vermogen op te bouwen. Denk aan sparen, beleggen, investeren of juist schulden aflossen. Hiermee bouwt u aan uw vermogen om uiteindelijk uw financiële wensen uit te laten komen, zoals uw droomhuis kopen zonder hypotheek, eerder stoppen met werken of de studie betalen voor uw kinderen. Maar hoe pakt u dit nou slim en verstandig aan? Wij denken graag met u mee en helpen u verder.

Zo werkt het

Door de jarenlange ervaring in uw branche, weten we precies wat er speelt in uw sector en hoe uw inkomen voort kan komen uit meerdere bronnen. We snappen dat de persoonlijke situatie van geen enkele medisch professional is hetzelfde. Dat geldt daarom ook voor het maatwerk dat wij leveren om u te helpen met een financiëel plan.

Om u zo goed mogelijk bij te staan, nemen we uw hele situatie onder de loep. We kijken naar uw mogelijkheden en vinden de best passende (combinatie van) oplossingen voor u. Op basis hiervan formuleren we voor u een plan om als medisch professional vermogen op te bouwen voor later. Dit wordt onder andere gebaseerd op:

1. Uw persoonlijke situatie

Uw persoonlijke situatie

Wat is uw huidige vermogen en uw huidige inkomen? Hierbij nemen wij alle inkomensstromen mee. Ook kijken we naar uw gezinsleven en hoe dit invloed heeft op uw financiële situatie.
2. Uw toekomstplannen en doelen

Uw toekomstplannen en doelen

Misschien wilt u uw kinderen kunnen helpen met de aankoop van een huis, wilt u eerder stoppen met werken of bent u van plan om op termijn uw praktijk of onderneming te verkopen.
3. De ontwikkeling van uw vermogen

De ontwikkeling van uw vermogen

Uw inkomen speelt een grote rol bij vermogensopbouw voor uw pensioen. Daarom willen we weten wat u verwacht van de toekomst.

Een financiële oplossing die bij u past

U kunt op verschillende manieren vermogen opbouwen voor later, met bijpassende financiële producten. We staan voor u klaar om mee te denken over de best passende oplossing. Een combinatie van oplossingen is uiteraard ook een mogelijkheid.

Sparen

Door periodiek geld opzij te zetten, bouwt u gestaag aan uw vermogen.


Lees meer over sparen

Beleggen

Met beleggen loopt u meer risico dan bij sparen, maar maakt u ook meer kans om uw doelstellingen te behalen.

Lees meer over beleggen

Lijfrente

U stopt periodiek een bedrag in uw eigen pensioenpot bij een bank of verzekeraar. Op latere leeftijd laat u dit uitkeren. Deze optie heeft fiscale voordelen.

Investeren

Investeer geld in bijvoorbeeld een veelbelovend bedrijf of in vastgoed. In ruil daarvoor ontvangt u rendement, zoals huur of een percentage van de winst.

Schulden aflossen

Door uw hypotheek of andere schulden te verlagen, heeft u maandelijks meer ruimte om vermogen opzij te zetten.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer moet ik beginnen met vermogen opbouwen als medisch professional?

  Eigenlijk kunt u niet vroeg genoeg beginnen met vermogen opbouwen. Hoe langer u periodiek geld opzijzet of belegt, hoe hoger het bedrag dat u opbouwt en hoe groter de kans op een fatsoenlijk rendement. Het effect van rendement op rendement is namelijk heel krachtig. Uiteraard betekent dit niet dat het ooit te laat is om te starten met vermogensopbouw. Begin ermee zodra u de mogelijk heeft. 

  Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met uw private banker of maak een vrijblijvende afspraak.

 • Hoe kan ik vermogen opbouwen voor later?

  Er zijn allerlei manieren om als medisch professional vermogen op te bouwen voor later. U kunt bijvoorbeeld geld sparen, beleggen, investeren of schulden – zoals uw hypotheek of een zakelijke financiering – ermee aflossen. Een combinatie hiervan is meestal de meest logische optie.

  Wat voor u de juiste keuze is, hangt ook hierbij af van uw persoonlijke situatie. Misschien bent u in loondienst en is een aanvulling op uw pensioen wenselijk of zelfs noodzakelijk. Of heeft u juist een eigen onderneming en bent u zelf verantwoordelijk voor uw pensioen. Wij helpen u met het bepalen van de juiste langetermijnstrategie, zodat u erop aankunt dat uw vermogen goed terechtkomt.

  Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met uw private banker of maak een vrijblijvende afspraak.

 • Hoeveel moet ik opzijzetten als ik vermogen wil opbouwen?

  Het hangt van uw persoonlijke situatie en uw wensen en doelen af hoeveel vermogen u opzij moet zetten. Uw private banker helpt u graag met een passend financieel plan.

  Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met uw private banker of maak een vrijblijvende afspraak.

 • Hoe bouw ik vermogen op als zzp’er in de zorg?

  Als zzp’er bent u zelf verantwoordelijk voor uw pensioen. Het is daarom belangrijk dat u op tijd begint met vermogen opbouwen, zodat u zeker weet dat u op latere leeftijd niet financieel in de knoop komt. U heeft hiervoor verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld (lijfrente) sparen, beleggen, investeren of schulden aflossen. Welke optie of combinatie het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie. Uw private banker helpt u graag met een passend financieel plan.

  Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met uw private banker of maak een vrijblijvende afspraak.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel