Man op mobiel in appartement

Specifieke belegging Megatrends

megatrends
 • Inspelen op vier wereldwijde, langdurige megatrends
 • Beleggen in zeven thema’s afgeleid van de mondiale trends 
 • Beleggingen in beursgenoteerde bedrijven die actief zijn binnen de thema’s

Beleggen in Megatrends

De specifieke belegging Megatrends hanteert als uitgangspunt langetermijn krachten die structurele veranderingen in de wereld teweegbrengen. Deze fundamentele bewegingen hebben gevolgen voor de samenleving, voor de strategieën van bedrijven en voor het beleid van overheden. 
Er zijn vier megatrends: de opkomst van de duurzame samenleving, het ontstaan van een multipolaire wereld waarbij machtsverschuivingen ontstaan, de groei en de vergrijzing van de wereldbevolking en de invloed van technologie op de mens. Vanuit deze trends zijn zeven beleggingsthema’s te formuleren, zoals duurzame voedselvoorziening, schoon water en sterk opkomende nieuwe ondernemingen.

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Opbouw beleggingen

megatrends
De portefeuille is opgebouwd uit circa 125 beursgenoteerde bedrijven waar ook ter wereld. De zeven thema’s hebben ieder een weging die tussen de tien en twintig procent van het fondsvermogen ligt en zorgen daarmee automatisch voor risicospreiding binnen de aandelenportefeuille. 
Aandelenhandelaren achter computerschermen

Specifieke belegging Megatrends: inspelen op fundamentele, mondiale veranderingen

interview
De wereld verandert in hoog tempo. Als belegger kunt u daarop inspelen door te beleggen in thema’s die gebaseerd zijn op deze fundamentele, mondiale veranderingen. Hoofdeconoom Luc Aben legt uit welke langdurige trends er zijn en welke beleggingsthema’s hieruit voortvloeien.

  Meer weten over beleggen bij Van Lanschot?

  maak een afspraak
  Maak vrijblijvend een afspraak. Wij leren u graag kennen.
  disclaimer

  Risico's van beleggen

  Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

  Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we risicoprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de risicoprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

  Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

  Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel