Beleggers

Vermogensbeheer Index

index
  • Actieve beleggingsverdeling op basis van bewegingen op de beurzen
  • Wereldwijde spreiding over vermogenscategorieën, regio’s en sectoren
  • Invulling met enkel kostenefficiënte indexvolgende fondsen

Index beleggen bij Van Lanschot

De beleggingsstrategie Index volgt met (beursgenoteerde) indexfondsen zo exact mogelijk beursgraadmeters als de aandelenindices MSCI North-Amerika en de MSCI Europe. 
Deze passieve portefeuille is voor beleggers die er niet van overtuigd dat met actief beheerde beleggingsfondsen de beurs op lange termijn is te verslaan. Bovendien zijn de kosten van passief beleggen relatief laag. Bij de selectie van de indexfondsen wordt rekening gehouden met duurzaamheid, fiscale efficiency (terugwinning dividendbelasting)  en verhandelbaarheid.

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Opbouw beleggingen

index
De portefeuille bestaat uit circa tien tot vijftien indexfondsen. Deze fondsen zijn onderliggend belegd in aandelen, staats- en bedrijfsobligaties, onroerend goed en grondstoffen in zowel de ontwikkelde landen als de opkomende regio. Hiermee ontstaat een goed gespreide, wereldwijde portefeuille waarmee adequaat is te reageren op marktontwikkelingen.

Meer weten over beleggen bij Van Lanschot?

maak een afspraak
Maak vrijblijvend een afspraak. Wij leren u graag kennen.
disclaimer

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we risicoprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de risicoprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel