Landschap met beekje

Specifieke belegging Impact

impact
  • Grotendeels private beleggingen gericht op vijf Sustainable Development Goals
  • Impact koppelen aan financieel rendement door brede spreiding
  • Toegang tot beleggingen die zijn voorbehouden aan professionele beleggers

Impact beleggen bij Van Lanschot

De specifieke beleggingsstrategie Impact is gericht op beleggers die ferme stappen noodzakelijk vinden voor de verduurzaming van de wereld. 
In deze portefeuille is vooral sprake van niet-beursgenoteerde beleggingen op het gebied van impact, het verstrekken van aandelenkapitaal aan startende, duurzame bedrijven maar ook beleggingen in leningen van kleine- en middelgrote ondernemingen in opkomende landen naast investeringen in groene infrastructuur voor de energietransitie. Het gaat daarbij vooral om een positieve bijdrage te leveren aan de oplossing van wereldwijde problemen rondom voeding, levensonderhoud en klimaatverandering.

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Opbouw beleggingen

impact
De portefeuille is opgebouwd uit tien tot twintig grondig geselecteerde impact-investeringen van zorgvuldig geselecteerde vermogensbeheerders. Belangrijk hierbij is dat de beleggingsfonds naar verwachting een positieve bijdrage zal leveren aan ten minste één van de geselecteerde duurzaamheidsthema’s. De investeringen zijn hoofdzakelijk belegd in niet-beurgenoteerde beleggingen zoals, private equity en duurzame infrastructuur. Om regelmatige in- en uittreding mogelijk te maken is een beperkt deel van het fondsvermogen geïnvesteerd in beursgenoteerde markten.

Meer weten over beleggen bij Van Lanschot?

maak een afspraak
Maak vrijblijvend een afspraak. Wij leren u graag kennen.
disclaimer

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we risicoprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de risicoprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel