1. Beleggen
 2. Vermogensbeheer
Vrouw op stoel bij meer

Vermogensbeheer bij Van Lanschot

vermogensbeheer
 • Uw wensen en financiële doelstellingen als uitgangspunt 
 • Deskundige specialisten die u het beleggen uit handen nemen 
 • Uw persoonlijke signatuur aanbrengen door zelf te kiezen hoe en waarin u wilt beleggen 

Wat is vermogensbeheer?

Financiële markten zijn complex en steeds in beweging. Externe factoren veroorzaken wisselende koersen. Denk hierbij aan goede of slechte winstcijfers van bedrijven, economische ontwikkelingen en overheidsbeleid. Hierdoor fluctueert de waarde van uw beleggingsportefeuille. 

Het vakkundig omgaan met deze complexe informatie vereist deskundigheid die niet elke belegger in huis heeft. Bovendien vergt het volgen van de beurzen veel tijd, tijd die u wellicht liever aan andere zaken besteedt. Vermogensbeheer kan hiervoor een oplossing zijn. Een ervaren beleggingsspecialist houdt de continu bewegende markt voor u in de gaten en speelt er snel op in. Onze specialisten nemen aan- en verkoopbeslissingen op rationele gronden, waardoor uw emoties niet van invloed zijn op de inrichting van uw portefeuille.

Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel) van uw inleg verliezen. 

Beleggen naar uw overtuiging

Voor het behalen van uw financiële doelstellingen richt u samen met uw private banker een brede, wereldwijd gespreide kernportefeuille in. Vanuit uw overtuiging kiest u voor een of meerdere manieren waarop u wilt beleggen. U wilt bijvoorbeeld Actief beleggen, omdat u ervan bent overtuigd dat de markt op termijn te verslaan is. Of u gelooft hier juist niet in en kiest liever voor het kostenefficiënte Index beleggen. Hieronder leest u de kenmerken van de vier beschikbare smaken.

Vier beleggingsstrategieën

Actief

Inspelen op financiële markten

Actief
Wereldwijd probeert deze beleggingsstrategie de markt te verslaan door kansen te benutten die zich voordoen door bewegingen op de beurzen of economische ontwikkelingen. De portefeuille is breed gespreid over verschillende beleggingscategorieën, sectoren en regio’s.
Duurzaam

Gericht op een duurzame samenleving

Duurzaam
Een versnelling geven aan een duurzame, leefbare wereld voor huidige en toekomstige generaties is wat deze beleggingsstrategie beoogt. Bij de selectie van de beleggingen is rekening gehouden met de duurzame doelen van de Verenigde Naties.
Smart

Slim beleggen met een kwantitatief model

Smart
Een kwantitatief gestuurde beleggingsstrategie zonder inmenging van menselijke emoties. Het optimalisatiemodel werkt met meer dan twintig verschillende beleggingscategorieën met een wereldwijde spreiding.
Index

De beurzen zo exact mogelijk volgen

Index
Op een kostenefficiënte wijze volgt deze strategie zo exact mogelijk de verschillende beursgraadmeters. Voor beleggers die niet geloven dat met een actieve beleggingsstrategie de beurs is te verslaan.

Aanvullend beleggen vanuit uw interesses

specifieke beleggingen

Aanvullend beleggen vanuit uw interesses

specifieke beleggingen
Zijn uw financiële doelstellingen gedekt en blijft er nog vrij belegbaar vermogen over? Dan kunt u dit resterende kapitaal aan het werk zetten met specifieke beleggingen die minder samenhangen met beursgenoteerde markten. Voor dit type beleggingen, waarbij uw interesse leidend is en u zelf de selectie bepaalt, bieden wij u institutionele expertise en unieke toegang. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

De kenmerken van Vermogensbeheer

 • Uw private banker begeleidt u bij het invullen van uw vermogen en evalueert periodiek samen met u de realisatie van uw persoonlijke vermogensdoelen.
 • Uw beleggingsspecialist adviseert en spart proactief met u over uw eventuele aanvullende beleggingen.
 • U ontvangt een heldere geconsolideerde rapportage, die inzicht geeft in de verdeling en ontwikkeling van uw totaalvermogen. 

Sparren over wat bij u past?

Maak een afspraak
Wij nemen u graag mee in de mogelijkheden en onderzoeken samen welke richting u dicht bij het hart ligt. Ook als uw basis elders is gedekt of u deze wilt invullen met een adviesportefeuille. 

Veelgestelde vragen over Vermogensbeheer met uw persoonlijke signatuur

 • Wanneer vermogensbeheer?
  Uw vermogen deskundig laten beleggen door ervaren beleggingsexperts met uw persoonlijke wensen en doelen als uitgangspunt? Ervaar de rust en het vertrouwen van Vermogensbeheer bij Van Lanschot.
 • Wanneer aanvullend beleggen vanuit uw interesses?
  Als u minstens € 125.000 vrij te besteden heeft, zonder dat het uw financiële doelstellingen beïnvloedt. 
 • Wat kost vermogensbeheer?

  Beheervergoeding op jaarbasis

  Vermogen in euro  Beheervergoeding
  (excl. btw) (incl. 21% btw)
  0 - 500.000  0,47%  0,57%
  500.000 - 1.000.000  0,42%  0,51%
  1.000.000 - 2.500.000  0,40%  0,48%
  2.500.000 - 5.000.000  0,35%  0,42%
  5.000.000 - 7.500.000  0,31%  0,38%
  > 7.500.000  0,26%  0,31%


  Meer lezen over de voorwaarden en tarieven van Vermogensbeheer

   
disclaimer

Risico's van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van elk product. Meer informatie over de risico’s van beleggen vindt u in de voorwaarden die horen bij de dienstverlening die u kiest.

Om een indicatie te geven van het risico dat u met uw beleggingen loopt, gebruiken we beleggingsprofielen. De ‘Risicometer Beleggen’ helpt u om de beleggingsprofielen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken op risico. Lees meer over de Risicometer Beleggen.

Bekijk ook de informatie over het Depositogarantiestelsel, het Beleggerscompensatiestelsel en bescherming van uw beleggingen door de Wet Giraal Effectenverkeer.

Auth platform tracking pixel Login page tracking pixel